Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΡίσι Σούνακ: «Λυπάμαι βαθύτατα για τις οικογένειες που πενθούν ανθρώπους που έχασαν...

Ρίσι Σούνακ: «Λυπάμαι βαθύτατα για τις οικογένειες που πενθούν ανθρώπους που έχασαν τη μάχη με τον COVID19»

Από την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, αρκετοί επιστήμονες και ειδικοί εξέφρασαν δημόσια τον προβληματισμό τους σχετικά με την επιλογή τότε, της επανέναρξης της οικονομίας εξαιτίας των βαρύτατων επιπτώσεων που αυτή είχε στη δημόσια υγεία.

Ο Ρίσι Σούνακ με αφορμή μια πρόσφατη έρευνα σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του COVID19 της βρετανικής κυβέρνησης, εξέφρασε την βαθειά λύπη του, προς τις οικογένειες των θυμάτων της πανδημίας. Τόνισε επίσης, πως η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να μάθει από τα λάθη της.

Η συγκεκριμένη έρευνα εξετάζει επίσης, την ανταπόκριση της πολιτείας στην πανδημία, καθώς δεν ήταν λίγες οι μαρτυρίες σχετικά με την προβληματική διαχείριση και ανικανότητα της κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον στον COVID19, όπως και για μισογύνισμό.

Από την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, αρκετοί επιστήμονες και ειδικοί εξέφρασαν δημόσια τον προβληματισμό τους σχετικά με την επιλογή τότε, της επανέναρξης της οικονομίας εξαιτίας των βαρύτατων επιπτώσεων που αυτή είχε στη δημόσια υγεία. Μάλιστα, ένα πρώην στέλεχος  της κυβέρνησης, κατήγγειλε πως ο Σούνακ είχε πει «Αφήστε τον κόσμο να πεθάνει».

Ο Ρίσι Σούνακ,  είχε λάβει συγχαρητήρια για τον χειρισμό της πανδημίας, ο οποίος είχε δαπανήσει εκατοντάδες των εκατομμυρίων λιρών για την ενίσχυση των εταιριών και την διατήρηση των βασικών αγαθών.

 

Πηγή: Reuters

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας