Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕπεισόδια στη σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καβούρι

Επεισόδια στη σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καβούρι

Καβούρι: Πρόσκαιρη ένταση μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στη διαμαρτυρία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Επεισόδια περιορισμένης έντασης σημειώθηκαν στο Καβούρι, όταν φοιτητές, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν το δικό τους μήνυμα στο σημείο όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων, πρσπάθησαν να μπουν στο ξενοδοχείο. Τους απωθήσαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Η 104η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων ξεκίνησε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου  με τη συμμετοχή των Αντιπρυτάνεων του Προεδρείου της Συνόδου καθώς και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο που περιλαμβάνει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα φέρει τον τίτλο «Ελεύθερο πανεπιστήμιο» καθώς, όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό, θα απελευθερωθεί από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και το κρατικό μονοπώλιο.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι «στόχος είναι οι 40.000 Έλληνες, που σπουδάζουν στη χώρα μας να μείνουν στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να φέρουμε ξένους φοιτητές στην Ελλάδα»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας