Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτ. Κωνσταντινίδης: Ξεκάθαρα θετική η προοπτική για τη χώρα μας τη χρονιά...

Στ. Κωνσταντινίδης: Ξεκάθαρα θετική η προοπτική για τη χώρα μας τη χρονιά που έρχεται

Την εκτίμηση πως «το 2024 θα είναι έτος νέας προόδου και μεγαλύτερης ευημερίας» για την Ελλάδα εκφράζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης

«Το 2023 ήταν μια κρίσιμη χρονιά για την πατρίδα μας, που τελικά αποδείχθηκε ιδιαίτερα παραγωγική και δημιουργική. Σε ένα δυστοπικό διεθνές περιβάλλον, με πολέμους, παγκόσμιες κρίσεις και ανταγωνισμούς, η Ελλάδα υπήρξε παράγοντας σταθερότητας και ανάπτυξης», τονίζει αρχικά ο κ.Κωνσταντινίδης.

«Αναβαθμίσαμε την αξιοπιστία και τη διεθνή παρουσία μας, ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα, λάβαμε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης από διεθνείς οργανισμούς, δώσαμε ώθηση στις αναπτυξιακές δυνάμεις της πατρίδας μας, κατακτήσαμε νέες κορυφές στον τουρισμό, στις εξαγωγές και σε άλλους τομείς, στηρίξαμε τα εισοδήματα εργαζομένων, συνταξιούχων και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Είμαστε “η χώρα της χρονιάς”, όπως μας κατέταξε ο Economist» αναφέρει.

Ο υφυπουργός προσθέτει, επίσης, στο μήνυμα του: «Τη νέα χρονιά συνεχίζουμε με την ίδια μεθοδικότητα, προσήλωση, και ενσυναίσθηση. Το 2024 θα είναι έτος νέας προόδου και μεγαλύτερης ευημερίας, αφού θα κάνουμε και νέες παρεμβάσεις, με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα και θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Τομές, που θα βελτιώσουν τη λειτουργία του κράτους και θα κάνουν την καθημερινότητά μας πιο φωτεινή, πιο ασφαλή, πιο ανθρώπινη».

Συμπληρώνει, επίσης πως «στην εθνική αυτή προσπάθεια, η Θράκη, η Μακεδονία και ιδίως η Δυτική Μακεδονία, έχουν πρωτεύοντα ρόλο, με σημαντικά έργα, δράσεις, επενδυτικά κίνητρα και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, που όμοιές τους δεν υπήρξαν ποτέ. Κυρίως, όμως, την ξεκάθαρη πολιτική βούληση, που απαντάει στην κοινωνική απαίτηση, να μη χαθεί η μεγάλη αυτή ευκαιρία για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και την αξιοποίηση των πολλών πλεονεκτημάτων της Βόρειας Ελλάδας. Αποτελεί ευθύνη και μέλημά μας να πάμε τον τόπο μας μπροστά και θα τα καταφέρουμε. Με όραμα, συνέπεια, πολλή δουλειά και συνεργασία, έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε ότι η επόμενη μέρα θα είναι ακόμα καλύτερη.Εύχομαι στην καθεμία και στον καθένα, υγεία και χαρά και την εκπλήρωση στόχων και προσδοκιών. Να κάνουμε όλοι μαζί το 2024 γόνιμο και καλλίκαρπο. Καλή χρονιά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας