Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΜαρινάκης: «Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεν νομοθετεί με βάση τις ευρωεκλογές ή...

Μαρινάκης: «Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεν νομοθετεί με βάση τις ευρωεκλογές ή το πολιτικό κόστος»

Αναφορικά με την ακρίβεια ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως «αντιμετωπίζεται με τρεις τρόπους.

Μια σειρά από νομοσχέδια αναμένουμε να κατατεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, πρόκειται να έρθουν νομοσχέδια για «μη κρατικά Πανεπιστήμια, η επιστολή ψήφος, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η παρέμβαση του Υφυπουργού αθλητισμού για το άνοιγμα των γηπέδων. Η οικονομική μας πολιτική συνεχίζεται με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων».

Αναφορικά με την ακρίβεια ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως «αντιμετωπίζεται με τρεις τρόπους. Με τις αυξήσεις στα εισοδήματα, τους ελέγχους με πολύ μεγάλα πρόστιμα καθώς και με έκτακτα μέτρα, όπως το ”Καλάθι του νοικοκυριού” και η ”μόνιμη μείωση τιμής”».

«Η ΔΙΜΕΑ ελέγχει σε δεύτερο χρόνο το αν πέφτουν οι τιμές στις επιχειρήσεις όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα», είπε και τόνισε πως έχει παρατηρηθεί μείωση των τιμών σε αυτές μέχρι και 25%.

Στο θέμα της ακρίβειας, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία είχε μειώσει το ΦΠΑ πριν 1,5 χρόνο και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα το χρησιμοποιούσε ως επιχείρημα και τώρα ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε τον διπλασιασμό του, καθώς η πολιτική αυτή δεν πέτυχε.

Όσον αφορά  το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη τεκνοθεσία επεσήμανε ότι θα ψηφιστεί και διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει μπρος – πίσω. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεν νομοθετεί με βάση τις ευρωεκλογές ή το πολιτικό κόστος», είπε, συμπληρώνοντας πως, «δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν υπήρξε ανακοίνωση χρόνου, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μία σειρά μεταρρυθμίσεων που θα ψηφιστούν σε βάθος τετραετίας. Δεν έχει υπάρξει χρονοδιάγραμμα».

Για τη στάση της Εκκλησίας για το ζήτημα σχολίασε ότι «δεν νομοθετεί η Εκκλησία, ακούμε τις απόψεις με σεβασμό» και για τον χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου, είπε πως, «το ‘όλα στην ώρα τους’ δεν έχει να κάνει με υπεκφυγές».

«Δεν θυμάμαι πιο συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα από αυτή της Νέας Δημοκρατίας», απάντησε σε σχετικό σχόλιο και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχουν ήδη υπάρξει στην ψήφιση της τροπολογίας για το μεταναστευτικό, είπε ότι, «δεν θα μπορούσα να είμαι σε μία κυβέρνηση και να μην στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας