Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑλ. Σδούκου: Χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

Αλ. Σδούκου: Χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

Αλ. Σδούκου: Ποδαρικό με χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου μίλησε με παραδείγματα στην εκπομπή Newsroom για τα νέα τιμολόγια ρεύματος λέγοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία βρίσκεται στο «πράσινο» αυτή τη στιγμή, ενώ μίλησε και για «ποδαρικό με χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας». Ουσιαστικά βλέπουμε μια πτώση των τιμών που προσφέρουν οι εταιρείες στα τιμολόγια τους, ενώ έχει «ξυπνήσει έντονα ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών» που ήταν και το ζητούμενο, είπε η υφυπουργός και αναφέρθηκε παράλληλα σε «διαφορετικές διεθνείς συγκυρίες», καθώς έχει πέσει η τιμή στο φυσικό αέριο. Αν για παράδειγμα καταναλώνει κάποιος στο σπίτι του 500 κιλοβατώρες, μπορεί βλέποντας τον πίνακα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και βλέποντας σε ποια εταιρία ανήκει να πολλαπλασιάσει και να δει. Ας πούμε ,αν είναι στο φθηνό, ότι θα πληρώσει για τις 500 κιλοβατώρες 68 ευρώ τον μήνα. Μπορεί πολύ εύκολα λοιπόν να δει ότι αν πήγαινε στο μπλε τιμολόγιο για παράδειγμα, τα 68 ευρώ θα ήταν περίπου 90 ευρώ, είπε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Προσπαθούμε να δούμε μία – μία τις λοιπές χρεώσεις και εστιάζουμε για παράδειγμα στην παρούσα φάση πώς θα αντιμετωπίσουμε το θέμα των ρευματοκλοπών που είναι ένα επιβαρυντικό στοιχείο στον λογαριασμό του ρεύματος, αφού τις πληρώνουμε οι υπόλοιποι.

Η ρευματοκλοπή σίγουρα επηρεάζει περίπου το 5%, οπότε το να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε με έναν πιο αυστηρό τρόπο και με κυρώσεις, σίγουρα θα οδηγήσει σε μία χαμηλότερη επιβάρυνση σε όλους. Όπως και για τα φέσια που αφήνονται από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, είπε η Αλεξάνδρα Σδούκου.

Υπάρχει σχεδιασμός για τα νησιά, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να πληρώνουμε ακριβά τις μονάδες, είπε η κυρία δούκου και κάνοντας σύντομη αναδρομή πριν από την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, 2 χρόνια πίσω, είπε ότι ήταν στα υ 11 λεπτά η κιλοβατώρα, που στη συνέχεια έφτασε 10 – 15 φορές πάνω. Μέσω των επιδοτήσεων είχαμε προσπαθήσει να σταθεροποιήσουμε περίπου στα 15 λεπτά και αυτή τη στιγμή η τιμή της κιλοβατώρας ξεκινάει από τα 13,5 λεπτά.

Εμείς θα συνεχίσουμε στο σίγουρα να κάνουμε παρεμβάσεις στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, προφανώς για να μειώσουμε το κόστος που είναι και το ζητούμενο για τους καταναλωτές.
Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει στο ενεργειακό μας μείγμα να προσθέσουμε ακόμη περισσότερο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι η μόνη πηγή φθηνής ενέργειας.

Η κυρία Σδούκου, επέμεινε στον πίνακα σύγκρισης τιμών που αναρτήθηκε χθες στη σελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, όπου πλέον «για πρώτη φορά μπορούμε να βλέπουμε να συγκρίνουμε μήλα με μήλα και πορτοκάλια με πορτοκάλια. Δηλαδή ποιες είναι οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας που δίνει η κάθε εταιρεία»..

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας