Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΙατρικός Σύλλογος Αθηνών/ΟΕΝΓΕ/ΠΟΕΔΗΝ: Αποστολή βοήθειας στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών/ΟΕΝΓΕ/ΠΟΕΔΗΝ: Αποστολή βοήθειας στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Παράλληλα, συγκέντρωσε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και νερά που θα διανεμηθούν στους κατοίκους των περιοχών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τις απώλειες των ανθρώπινων ζωών και τις καταστροφές που υπέστησαν οι πολίτες στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Ο ΙΣΑ οργάνωσε αποστολή βοηθείας, στο πλαίσιο της οποίας απέστειλε το ασθενοφόρο που διαθέτει και δύο διασώστες, για να ενισχύσουν το δυναμικό του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Παράλληλα, συγκέντρωσε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και νερά που θα διανεμηθούν στους κατοίκους των περιοχών.

«Είμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς καταστροφής, μιας πρωτόγνωρης συνθήκης, για τα δεδομένα της Ελλάδας. Εκφράζουμε την οδύνη μας για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τη θεομηνία και είμαστε κοντά τους για να βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις. Σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι αυτά που μας ενώνουν, που μας κρατούν δυνατούς και μας κάνουν να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

 

Οικονομική ενίσχυση από ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ

Η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τις πληγείσες περιοχές για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Η ενίσχυση θα δοθεί με ευθύνη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας και στους 4 νομούς που επλήγησαν.

Η ΠΟΕΔΗΝ ενισχύει με 10.000 ευρώ την αποκατάσταση των ζημιών, των υγειονομικών μονάδων και οικογενειών που τα «έχασαν όλα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας