Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗν. Βασίλειο: Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών αυξάνεται/ Συγκρότηση εξειδικευμένης μονάδας στα...

Ην. Βασίλειο: Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών αυξάνεται/ Συγκρότηση εξειδικευμένης μονάδας στα σύνορα

Η ροή παράτυπων μεταναστών σε συνεχόμενους αριθμούς ρεκόρ πλήττει γενικότερα την κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος έχει θέσει το μεταναστευτικό προτεραιότητα της πολιτικής του.

Νέο υψηλό αριθμό έφτασαν οι εισερχόμενοι παράτυποι μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο το Σαββατοκύριακο 9 &10 Σεπτεμβρίου, ανεβάζοντας τον το τρέχον σύνολο για τον Σεπτέμβριο του 2023 σε 3.002, το οποίο είναι 12,6 τοις εκατό υψηλότερο από την αντίστοιχη περίοδο για τον Σεπτέμβριο του 2022. Σημειώνεται ότι οι εισερχόμενοι παράτυποι μετανάστες με άλλα μέσα όπως φορτηγά ή πλοία δεν καταγράφονται σε αυτούς τους αριθμούς.

Τα νέα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν ότι 814 μετανάστες έφτασαν στα παράλια της Αγγλίας με μικρή βάρκα το περασμένο Σαββατοκύριακο που είναι το δεύτερο υψηλότερο νούμερο αφίξεων με μικρά σκάφη για ολόκληρο το 2023, ξεπερνώντας μόνο τα 985 που έφτασαν το προηγούμενο (2-3 Σεπτεμβρίου).

Στο θέμα επικεντρώνεται το κόμμα των Εργατικών ασκώντας κριτική στην υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν που ο πρώτος πλήρης χρόνος της στο υπουργείο σηματοδοτείται με συνολικά 40.735 αφίξεις. Η ροή παράτυπων μεταναστών σε συνεχόμενους αριθμούς ρεκόρ πλήττει γενικότερα την κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος έχει θέσει το μεταναστευτικό προτεραιότητα της πολιτικής του.

Το κόμμα των Εργατικών συγκρίνει την τωρινή υπουργό με την προκάτοχο της σημειώνοντας ότι οι αφίξεις κατά τη θητεία της Μπάβερμαν είναι το πρώτο έτος στο 62 τοις εκατό του συνόλου της θητείας της Πρίτι Πατέλ.

Ο Κιρ Στάρμερ που σταθερά προηγείται των δημοσκοπήσεων με υψηλά ποσοστά ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει την Τετάρτη στη Χάγη αξιωματούχους από την Europol, προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις του κόμματος του για τον περιορισμό των ανθρώπων που διασχίζουν με κίνδυνο της ζωής τους τη Θάλασσα της Μάγχης για να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την Παρασκευή, ο Στάρμερ θα ταξιδέψει στο Μόντρεαλ για ένα συνέδριο κεντροαριστερών πολιτικών όπου θα ζητήσει ευρύτερη συνεργασία για την εμπορία ανθρώπων. Οι Εργατικοί αντιτίθενται στην πολιτική Σούνακ της απέλασης αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα και στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν βελτιωμένη αστυνόμευση και συνεργασία με άλλες χώρες ως μέσο για τη μείωση του αριθμού των προσφύγων που διασχίζουν τη Μάγχη, καθώς και για τη δημιουργία ορισμένων επίσημων οδών ασύλου.

Μεταξύ των προτάσεων που αντιτείνει το κόμμα των Εργατικών και δημοσίευσαν πρώτοι οι Τάιμς, είναι τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για το πρόγραμμα της Ρουάντα να ανακατευθυνθούν στην Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος για τη χρηματοδότηση μιας εξειδικευμένης μονάδας που επικεντρώνεται στο διασυνοριακό εμπόριο ανθρώπων, και με αξιωματικούς που θα αποσπώνται να συνεργάζονται με συνοριακούς αξιωματούχους σε άλλες χώρες.

Επιπλέον, οι Εργατικοί προτείνουν την πληρωμή περισσότερων υπαλλήλων τις υποθέσεις αιτούντων ασύλου που έχουν φτάσει τις 175.000 στη λίστα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας