Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΔήμος Αθηναίων: Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αποκλεισμό Κασιδιάρη από το...

Δήμος Αθηναίων: Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αποκλεισμό Κασιδιάρη από το δημόσιο χώρο

Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών και πλησιάζει η ώρα της οριστικής καταδίκης και από τη Δικαιοσύνη. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων θα είναι πάντοτε ανάχωμα σε κάθε φασιστικό μόρφωμα».

Την απόφαση να μην δοθεί δημόσιος χώρος για εκλογικά περίπτερα και για δωρεάν προβολή στον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, πήρε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα δια περιφοράς.

Η πρωτοβουλία ήταν του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και η απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι να μη διατεθεί κοινόχρηστος χώρος για την εγκατάσταση εκλογικών περιπτέρων και να μη δοθεί η δυνατότητα δωρεάν προβολής στα διαφημιστικά πλαίσια, στις στάσεις των λεωφορείων.

«Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, πέρα από ιδεολογίες και παρατάξεις, λέει σταθερά ”όχι” στη ρητορική του μίσους και στην προπαγάνδα των ναζί. Η Αθήνα είναι η πόλη της Δημοκρατίας και δεν χωράει τον φασισμό»,

ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης και προσέθεσε:

«Η λαϊκή ετυμηγορία θα το επιβεβαιώσει σύντομα».

Από τη δική του πλευρά, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος, τόνισε: «Θα βρισκόμαστε σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια στρέβλωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών και πλησιάζει η ώρα της οριστικής καταδίκης και από τη Δικαιοσύνη. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων θα είναι πάντοτε ανάχωμα σε κάθε φασιστικό μόρφωμα».

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη διαδικασία για την απαγόρευση δωρεάν προβολής και χρήσης κοινόχρηστου χώρου είχε ακολουθηθεί και στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας