Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΒρετανία-Αντιμεταναστευτική πολιτική: Σε τεστ οστικής ηλικίας θα υποβάλλονται όσοι δηλώνουν ανήλικοι

Βρετανία-Αντιμεταναστευτική πολιτική: Σε τεστ οστικής ηλικίας θα υποβάλλονται όσοι δηλώνουν ανήλικοι

Από το 2016 μέχρι τον Ιούνιο φέτος υπήρξαν 11.275 τέτοιες περιπτώσεις αμφισβήτησης της ηλικίας ανθρώπων που αιτήθηκαν άσυλο στη Βρετανία.

Η Βρετανία θα καταφύγει σε εξετάσεις οστών προκειμένου να καθορίζει την ηλικία των μεταναστών που δηλώνουν ανήλικοι, ανακοίνωσε σήμερα η συντηρητική κυβέρνηση, η οποία έχει θέσει ως προτεραιότητά της την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Το μέτρο εντάσσεται σε μια σειρά νέων προτάσεων που θα παρουσιαστούν αυτήν την εβδομάδα στο κοινοβούλιο, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ, κάνοντας λόγο για «ένα νέο κρίσιμο βήμα» στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με βάση αυτήν την πρόταση θα γίνονται ακτινογραφίες «ώστε να προσδιορίζεται επιστημονικά» η ηλικία ενός ατόμου, όταν αμφισβητείται. Μπορεί να ζητούνται ακτινογραφίες των δοντιών, των χεριών, των γονάτων, της κλείδας ή άλλων οστών.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τυχόν ενήλικες να περνούν για ανήλικοι και να επωφελούνται έτσι από την ειδική βοήθεια που λαμβάνουν τα παιδιά.

Από το 2016 μέχρι τον Ιούνιο φέτος υπήρξαν 11.275 τέτοιες περιπτώσεις αμφισβήτησης της ηλικίας ανθρώπων που αιτήθηκαν άσυλο στη Βρετανία. Σχεδόν στις μισές περιπτώσεις (5.551) αποδείχτηκε ότι οι αιτούντες αυτοί ήταν ενήλικοι, υποστηρίζει το υπουργείο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας