Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚικίλιας: Τέλος στις φημολογίες περί παραίτησης «Δεν θα φυγομαχήσω τώρα με τις...

Κικίλιας: Τέλος στις φημολογίες περί παραίτησης «Δεν θα φυγομαχήσω τώρα με τις χειρότερες πυρκαγιές και πλημμύρες στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες»

Η εκκένωση στις πλημμύρες μπορούν να γίνουν μόνο σημειακά. Δεν μπορείς να εκκενώσεις τον κάμπο με 200.000 κατοίκους. Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν άργησαν να εμπλακούν. Δεν αργήσαμε να τους το ζητήσουμε.

Τέλος στα σενάρια παραίτησης του, έβαλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 εν μέσω της κακοκαιρίας Daniel που έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές ενώ και 15 άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν χάσει τις ζωές τους.

«Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα ούτε το 2014 μέχρι τις εκλογές, ούτε σαν υπουργός Υγείας μέσα στην πανδημία. Δεν θα φυγομαχήσω τώρα με τις χειρότερες πυρκαγιές και πλημμύρες στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες» τόνισε ο κ. Κικίλιας, στον απόηχο της παραίτησης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον θάνατο του 36χρονου στο Blue Horizon.

Επίσης, ο κ. Κίκιλιας επισήμανε ότι ο διορισμός και η σύνθεση της κυβέρνησης είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού. Τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώσαμε Δήμους και Περιφέρειες για την κακοκαιρία ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το 112 οφείλει να αναβαθμιστεί.

«Θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις εν ώρα καταιγίδας»,

υπογράμμισε.

«Έφτασαν οι 600 – 800 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Αυτή ξερίζωσε γέφυρες, σιδηροδρομικές γραμμές, δρόμοι. Μαγνησία, Πήλιο, 4-5 περιφέρειες» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας για την κατάσταση που κλήθηκε να διαχειριστεί η Πολιτική Προστασία.

Απαντώντας για το αν άργησαν τα 112 ή η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε: «Τα 112 βγήκαν εγκαίρως. Θυμίζω τα 112 βγαίνουν προληπτικά για να προειδοποιήσουν. Την ευθύνη έχει ο δήμαρχος τοπικά. Η εκκένωση στις πλημμύρες μπορούν να γίνουν μόνο σημειακά. Δεν μπορείς να εκκενώσεις τον κάμπο με 200.000 κατοίκους. Για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν άργησαν να εμπλακούν. Δεν αργήσαμε να τους το ζητήσουμε. Έχουμε άριστη συνεργασία με τον Α/ΓΕΕΘΑ. Τον ευχαριστώ προσωπικά για ό, τι έκανε αυτός και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν άργησαν να τους καλέσουμε, ούτε άργησαν να έρθουν. Είκοσι ελικόπτερα πέταξαν και διέσωσαν πάνω από 4.500 συμπολίτες μας. Από την Τετάρτη έγινε κλήση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ανταποκρίθηκαν αμέσως».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας