Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΧατζηδάκης: Αύξηση κοινωνικού επιδόματος - Επιπλέον 600 εκατ ευρώ στο νέο προϋπολογισμό

Χατζηδάκης: Αύξηση κοινωνικού επιδόματος – Επιπλέον 600 εκατ ευρώ στο νέο προϋπολογισμό

Εκτός του επιδόματος προσωπικής διαφοράς, θα αυξηθεί και το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, που αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης.  

Την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού στη Βουλή, ύψους 600 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες για αποζημιώσεις και αποκατάσταση των πληγέντων από τις θεομηνίες, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο βραδινό δελτίο του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο υπουργός, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα καλύψει ανάγκες τόσο κρατικής αρωγής όσο και αγροτικών αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα, τα 450 εκατ. ευρώ αφορούν δαπάνες Κρατικής Αρωγής και τα 150 εκατ. ευρώ αγροτικές αποζημιώσεις.

Ο κ. Χατζηδάκης, ανέφερε ακόμα ότι δεν θα υπάρξει παράταση του market pass έως το τέλος του έτους (αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ενισχύσεις του διμήνου Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου) ενώ το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους θα καταβληθεί τον Ιανουάριο, ώστε να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι: 

*Γίνονται προβολές με βάση τον “Ιανό” για το ύψος των ζημιών, αλλά η πρώτη επίσημη εκτίμηση θα είναι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στις αρχές του Οκτωβρίου.

*Εκτός του επιδόματος προσωπικής διαφοράς, θα αυξηθεί και το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, που αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

*Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ είναι αδιαπραγμάτευτος και πως θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί από την Κομισιόν χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ξανακυλά στην κρίση.

Για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και εφέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας