Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΒέλγιο: 5 εμπρηστικές επιθέσεις σε σχολεία με αφορμή την έγκριση μαθήματος «σεξουαλικής...

Βέλγιο: 5 εμπρηστικές επιθέσεις σε σχολεία με αφορμή την έγκριση μαθήματος «σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης»

Η διδασκαλία της σεξουαλικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης είναι ένα φλέγον ζήτημα  που απασχολεί την εκπαιδευτική και γονεϊκή κοινότητα πάνω από μια δεκαετία.

Στο Βέλγιο έγιναν εμπρηστικές επιθέσεις κατά σχολικών κτιρίων, οι οποίες πυροδοτήθηκαν από αντιδράσεις γονέων με αφορμή την πρόταση για τη  διδασκαλία μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο.

Στις αρχές του μήνα το Κοινοβούλιο  ενέκρινε την εισαγωγή μαθημάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε μαθητές ηλικίας 11 έως 15 ετών,  και συγκεκριμένα την υποχρεωτική δίωρη παρακολούθηση τους.

Το βράδυ της Τετάρτης πυρπολήθηκε ακόμη ένα σχολείο, αυξάνοντας τον αριθμό των επιθέσεων στις 5. Οι εισαγγελικές αρχές συνδέουν τα επεισόδια με τις διαμαρτυρίες κατά των νέων αυτών μαθημάτων καθώς στα κτίρια βρέθηκαν γκράφιτι με συνθήματα κατά της αλλαγής αυτής.

Οι διαμαρτυρίες αυτές, είχαν ως αφορμή αβάσιμων ισχυρισμών γονέων -από διάσπαρτες πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- πως το μάθημα αυτό θα υποδεικνύει στους μαθητές πως να αυτοϊκανοποιούνται.  Τα μαθήματα αυτά έχουν σκοπό να διδάξου τα παιδιά πως να προστατεύουν τον εαυτό τους και πως να καταφέρνουν να διαχωρίζουν τις παρεμβατικές και μη συμπεριφορές προς εκείνα.

Η διδασκαλία της σεξουαλικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης είναι ένα φλέγον ζήτημα  που απασχολεί την εκπαιδευτική και γονεϊκή κοινότητα πάνω από μια δεκαετία. Η εισαγωγή του ή μη σαν υποχρεωτικό μάθημα από τις τάξεις του Δημοτικού έως το Λύκειο έχει ως στόχο την ενημέρωση και πρόληψη των μαθητών, στοιχεία απαραίτητα για την διαμόρφωση της αντίληψης ενός παιδιού.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας