Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤον Οκτώβρη ολοκληρώνεται το «Ειδικό Σχέδιο Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών» του Δήμου Ρεθύμνης

Τον Οκτώβρη ολοκληρώνεται το «Ειδικό Σχέδιο Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών» του Δήμου Ρεθύμνης

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι χώροι συγκέντρωσης πληρούν τις προϋποθέσεις επαρκούς προστασίας των μονίμων κατοίκων του κάθε οικισμού, των παραθεριστών, αλλά και των Ατόμων με Αναπηρία.

 

Ο τελικός καθορισμός των χώρων της αρχικής συγκέντρωσης, καταφυγής, υποδοχής, καθώς και των οδεύσεων διαφυγής για κάθε Οικισμό κατοίκων του δήμου Ρεθύμνης, αποτέλεσε το επίκεντρο συζήτησης των μελών της ομάδας εργασίας για τη σύνταξη του «Ειδικού Σχεδίου Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών του Δήμου Ρεθύμνης εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών- ΙΟΛΑΟΣ 2».

Κάθε οικισμός μελετήθηκε ξεχωριστά και, λαμβάνοντας υπόψη δύο σενάρια πιθανού κινδύνου από πυρκαγιά σε αντίθετες κατευθύνσεις, επισημάνθηκαν δυο οδεύσεις που εξασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων στους χώρους καταφυγής με τη συνδρομή μέσων που διαθέτει ο Δήμος και την τελική μεταφορά τους στους χώρους υποδοχής με δημοτικά αλλά και ιδιωτικά μέσα.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, για τον καθορισμό των χώρων συγκέντρωσης και καταφυγής, βασικά κριτήρια αποτέλεσαν η εγγύτητα, το μέγεθος, η ασφάλεια και η προσβασιμότητα τους, προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις επαρκούς προστασίας των μονίμων κατοίκων του κάθε οικισμού, των παραθεριστών, αλλά και των Ατόμων με Αναπηρία, για τα οποία η ομάδα συνεργάστηκε με τον πρόεδρο Σωματείου ΑμεΑ Δημήτρη Τσαχάκη.

Οι συναντήσεις για το συγκεκριμένο και τόσο σοβαρό ζήτημα, τις οποίες οργανώνει το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης θα ολοκληρωθούν στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου, με στόχο την ολοκλήρωση της σύνταξης του Ειδικού Σχεδίου «ΙΟΛΑΟΣ 2». Σε αυτές συμμετέχουν όλες οι υπηρεσίες, φορείς και εμπλεκόμενοι με την αυτοδιοίκηση και πολιτική προστασία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας