Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜητσοτάκης στο CNN: «Αναγκαία η παγκόσμια συμμαχία για την αντιμετώπιση της κλιματικής...

Μητσοτάκης στο CNN: «Αναγκαία η παγκόσμια συμμαχία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης»

Ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δαπανήσουμε πολλά χρήματα για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.

Σε απευθείας μετάδοση από το CNN η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό δίκτυο, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως:« Έχουμε διαφορές εδώ και χρόνια με την Τουρκία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλους τομείς. Μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, όσον αφορά τα εδαφικά θέματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σχετικά με την κλιματική αλλαγή πως: «Χτυπηθήκαμε από τις πλημμύρες. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δαπανήσουμε πολλά χρήματα για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.

Σε ερώτημα για το αν ο τουρισμός κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή και όσα αυτή μπορεί να επιφέρει, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν συμφωνώ ότι η βαριά βιομηχανία του τουρισμού κινδυνεύει. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο είναι ότι η τουριστική περίοδος μπορεί να μην περιορίζεται στο καλοκαίρι και ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Οκτώβριο. Ίσως είναι μια ευκαιρία μέσω της κλιματικής αλλαγής να προωθήσουμε στον κόσμο πως μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και τον Απρίλιο».

«Η οικονομία μας πάει πολύ καλά, έχουμε ρεκόρ στον τουρισμό», πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας