Συγκεκριμένα, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, η WGA ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), σχεδόν πέντε μήνες μετά την έναρξη της ιστορικής απεργίας του συνδικάτου των συγγραφέων.

«Η WGA κατέληξε σε προσωρινή συμφωνία με την AMPTP. Αυτό έγινε  χάρη στη διαρκή κινητοποίηση των μελών της WGA και την εξαιρετική υποστήριξη των συναδέλφων μας στο συνδικάτο, οι οποίοι μας συνόδευσαν στις γραμμές περιφρούρησης για πάνω από 146 ημέρες»

αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν αμέσως, αλλά η WGA, η οποία εκπροσωπεί 11.500 συγγραφείς κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών, τη χαρακτήρισε «εξαιρετική» με «σημαντικά κέρδη και προστασία για τους συγγραφείς».

Η συμφωνία πρέπει τώρα να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της Ένωσης για να λήξει επίσημα η απεργία. Κατά την τελευταία απεργία των συγγραφέων το 2008, η προσωρινή συμφωνία εγκρίθηκε από πάνω από το 90% των μελών της WGA.

Εάν η τρέχουσα απεργία διαρκούσε άλλες πέντε ημέρες, θα γινόταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της Ένωσης και η μεγαλύτερη απεργία στο Χόλιγουντ εδώ και δεκαετίες.