Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΣυνάντηση Γ. Φλωρίδη- Δ. Παπαστεργίου: Σε κοινό συντονισμό για την ολοκλήρωση του...

Συνάντηση Γ. Φλωρίδη- Δ. Παπαστεργίου: Σε κοινό συντονισμό για την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αποτίμηση της πορείας των έργων που θα εισαχθούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης, ενός κρίσιμου τομέα για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και την ανάπτυξη της χώρας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης και ο υφυπουργός Ι. Μπούγας συνάντησαν σήμερα τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου με σκοπό το συντονισμό όλων των ενεργειών για την ολοκλήρωση των Ψηφιακών Έργων που έχουν προγραμματιστεί.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιολόγηση της πορείας των έργων που θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης, ενός κρίσιμου τομέα για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και την ανάπτυξη της χώρας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκονται ήδη σε τροχιά υλοποίησης μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων όπως:

· Η ηλεκτρονική επίδοση δικογράφων μέσω του gov.gr

· Οι υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δικαστηρίων «e-justice»

· Η περαιτέρω ψηφιοποίηση νομικών διαδικασιών, όπως η κατάθεση δικογράφων

· Η δυνατότητα χορήγησης αντιγράφου Ποινικού Μητρώου μέσω της θυρίδας των ΚΕΠ στο gov.gr

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι γενικοί γραμματείς Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής και Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Παπαστεργίου, για το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει προκειμένου να προχωρήσουν όλα τα ψηφιακά έργα, ώστε η Δικαιοσύνη να οδηγηθεί σε μια νέα εποχή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, υπογράμμισε τη σημασία της γρήγορης υλοποίησης αυτών των έργων σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα με στόχο την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας