Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠεριφέρεια Αττικής: Με εντατικούς ρυθμούς o καθαρισμός ρεμάτων, σε ετοιμότητα τα μηχανήματα...

Περιφέρεια Αττικής: Με εντατικούς ρυθμούς o καθαρισμός ρεμάτων, σε ετοιμότητα τα μηχανήματα σε περιοχές υψηλού κινδύνου

Επίσης, μηχανήματα είναι σε επιφυλακή στο ρέμα Σαπφούς, στα τεχνικά Αγίου Αθανασίου και Τσικλητήρα και σε άλλα ρέματα υψηλής επικινδυνότητας.

Σε κλίμα απανωτών ακραίων καιρικών φαινομένων, με τις βροχές να χτυπούν αλύπητα όλη τη χώρα, η Περιφέρεια της Αττικής βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. Με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάρη συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων σε ολόκληρη την Αττική. Τα συνεργεία της Περιφέρειας δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας. Παράλληλα, με οδηγία του Γ. Πατούλη τα ειδικά μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να σπεύσουν σε περίπτωση ανάγκης.

Ειδικότερα, κατά την τελευταία εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί των ρεμάτων της Σαπφούς και του Ποδονίφτη. Συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν δύο δέντρα από το πρώτο, στα όρια του Αμαρουσίου και επτά από το δεύτερο στα όρια του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού.

Επίσης, καθαρίστηκε -κατά τμήματα- το ρέμα της Πικροδάφνης στα όρια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου από τις εκβολές έως την οδό Αμφιτρίτης και από την οδό Δημοκρατίας έως την οδό Δημοκρίτου με την απομάκρυνση 6 δέντρων.

Στα όρια του Δήμου Αγ. Δημητρίου, επί της οδού Ευρώτα, πλησίον της οδού Δράμας με απομάκρυνση ενός δέντρου και πλησίον της οδού Αιγαίου στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Επίσης, μηχανήματα είναι σε επιφυλακή στο ρέμα Σαπφούς, στα τεχνικά Αγίου Αθανασίου και Τσικλητήρα και σε άλλα ρέματα υψηλής επικινδυνότητας.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Με έγκαιρο προγραμματισμό και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τους πλημμυρικούς κινδύνους. Προτεραιότητα μας είναι η αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής και σ΄ αυτό το πλαίσιο εφαρμόζουμε έγκαιρα το πρόγραμμα διευρυμένων καθαρισμών των ρεμάτων της Αττικής μας, παραμένοντας σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας