Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ εταιρεία κολοσσός Netflix: Σταματάει η ενοικίαση DVD

Η εταιρεία κολοσσός Netflix: Σταματάει η ενοικίαση DVD

Η εταιρεία κολοσσός είχε αποκαλύψει από τον Απρίλιο ότι θα ακυρώσει την επιχείρηση ενοικίασης DVD καθώς συνεχίζει να συρρικνώνεται λόγω της δημοτικότητας της ροής βίντεο στο διαδίκτυο.

Από το 1998 που ξεκίνησε την υπηρεσία ενοικίασης DVD, τo Netflix έχει αποστείλει δισεκατομμύρια δίσκους σε συνδρομητές. Αλλά αυτό τελειώνει, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ταχυδρομήσει τις τελευταίες παραγγελίες σήμερα, σηματοδοτώντας «το τέλος μιας εποχής».

Ο επίσημος λογαριασμός του Netflix στο X ανάρτησε επίσης μια εικόνα με το μήνυμα «Τα DVD θα είναι πάντα στο DNA μας». Οι λιγότεροι από ένα εκατομμύριο συνδρομητές στην υπηρεσία θα μπορούν να κρατούν τα τελευταία DVD που στάλθηκαν στα γραμματοκιβώτιά τους ως αναμνηστικά.

Η εταιρεία κολοσσός είχε αποκαλύψει από τον Απρίλιο ότι θα ακυρώσει την επιχείρηση ενοικίασης DVD καθώς συνεχίζει να συρρικνώνεται λόγω της δημοτικότητας της ροής βίντεο στο διαδίκτυο. Το 2011, η επιχείρηση ενοικίασης DVD είχε 14 εκατομμύρια συνδρομητές, αλλά αυτοί μειώθηκαν σε μόλις 2 εκατομμύρια το 2019 και σε 1,5 εκατομμύριο πέρυσι. Οι ενοικιάσεις DVD αντιπροσώπευαν τα 126 εκατομμύρια δολάρια από τα 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι – μόλις το 0,4% των εσόδων.

Αρχικά, οι χρήστες του Netflix περιηγούνταν στον ιστότοπο για το DVD που ήθελαν να νοικιάσουν, πλήρωναν 4 δολάρια συν ταχυδρομικά τέλη για να το παραλάβουν, το παρακολουθούσαν και μετά το επέστρεφαν σε προπληρωμένο φάκελο εντός επτά ημερών. Αλλά τον Σεπτέμβριο του 1999, το Netflix αντικατέστησε το μοντέλο πληρωμής ανά ενοικίαση με ένα μοντέλο μηνιαίας συνδρομής. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, τα μέλη μπορούσαν να νοικιάσουν όσα DVD ήθελαν για 19,95 δολάρια.

«Είναι λυπηρό», είπε στο Associated Press την Πέμπτη η μακροχρόνια συνδρομήτρια της υπηρεσίας, Amanda Konkle, καθώς περίμενε τον τελευταίο της δίσκο, The Nightcomers, μια βρετανική ταινία τρόμου του 1971 με πρωταγωνιστή τον Μάρλον Μπράντο. «Με κάνει να νιώθω νοσταλγία – η απόκτηση αυτών των DVD ήταν μέρος της ρουτίνας μου εδώ και δεκαετίες», ανέφερε. Οι θαυμαστές πήγαν στο X (πρώην Twitter) για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους, ενώ άλλοι παραδέχθηκαν ότι δεν ήξεραν καν ότι το Netflix έστελνε ακόμα δίσκους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας