Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΜητσοτάκης: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης

Η Περιφέρεια Αττικής για τα επόμενα πέντε χρόνια έχει έναν πολύ σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο να παίξει. Έχει σημαντικούς πόρους. Πόρους τους οποίους αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε από το καινούργιο ΕΣΠΑ, πόρους τους οποίους πρέπει να διαθέσουμε σε σημαντικά έργα υποδομών, τα οποία πρέπει να γίνουν σε όλη την Αττική.

Στη “μάχη” των αυτοδιοικητικών εκλογών ρίχτηκε η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται την Κόρινθο όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

Την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία για να στηρίξει τον υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη (κρίσιμη μάχη – εδώ και ο “αντάρτης” Γιώργος Αμανατίδης), αλλά και στη Θεσσαλονίκη για την υποψηφιότητα του Κων. Ζέρβα. Επίσης, ενεργή στήριξη έχει ζητηθεί και από όλους τους υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ. Ας μην ξεχνάμε τη σχετική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, την περασμένη εβδομάδα, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. όπου ζήτησε “να βάλουν όλοι πλάτη” σε αυτή την “επόμενη μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί”, όπως είπε και κάλεσε τα γαλάζια στελέχη να αφήσουν στην άκρη “τις όποιες μικρές προσωπικές διαφωνίες ή πικρίες μπορεί να υπάρχουν”.

Ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης σε όλη τη χώρα, είναι ως εκ τούτου πολύ σημαντικό να μπορεί να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς. Όπως εκτιμούν στην Πειραιώς, μπορούν να κερδηθούν -είτε από τον 1ο, είτε στον 2ο γύρο- όλες οι περιφέρειες (12+1) και οι τρεις μεγάλοι δήμοι (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς), όπου ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε “χρίσματα” .

Όσον αφορά τώρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για περισσότερα από 200 έργα που έχουν παρουσιαστεί από τη ΝΔ πριν από μερικούς μήνες, ενώ σχετικά με την υποψηφιότητα Πτωχού, έχει πει ότι θα είναι ένας εξαιρετικός περιφερειάρχης, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως “τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση”.

Στο Βύρωνα

Το  πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον Βύρωνα, περιόδευσε μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά εκφράζοντας πλήρη στήριξή στο πρόσωπο του πρώην υπουργού και θέτοντας ως στόχο την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή.

Από το πατρικό σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά στο Βύρωνα υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ ξεκίνησε την μίνι περιοδεία του στην περιοχή ο πρωθυπουργός.

Εκεί τον υποδέχθηκε συγκινημένος ο πατέρας του Νίκου Χαρδαλιά, Γιώργος και μαζί περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους του Βύρωνα όπου και συνομίλησαν με καταστηματάρχες και περαστικούς.

Την απόλυτη στήριξή του στο πρόσωπο του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής, τονίζοντας ότι η επόμενη 5ετία είναι κρίσιμη για τους αιρετούς περιφερειάρχες, οι οποίοι καλούνται να υλοποιήσουν αναπτυξιακά προγράμματα με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Όπως δήλωσε: «Εκτίμησα στον Νίκο όχι μόνο τις διαχειριστικές ικανότητες που όλοι σας γνωρίζετε εδώ, ως δημότες του Βύρωνα, ότι διαθέτει, αλλά εκτίμησα και το τσαγανό και τη διάθεση να βγει μπροστά και να αναλάβει δύσκολες αποστολές.

Αυτό σημαίνει να μπαίνουμε στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα γρατζουνιστούμε, θα ματώσουμε, θα λασπωθούμε, όμως θα είμαστε εκεί, παρόντες, για να κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες κάθε μέρα. Αυτό κάνουμε».

Ο πρωθυπουργός εξήγησε γιατί η κυβέρνηση δίνει πολιτική χροιά στις εκλογές και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας: «Το κάναμε αυτό όχι γιατί μας ενδιαφέρει να βάψουμε τον χάρτη για ακόμα μια φορά γαλάζιο -τον βάψαμε γαλάζιο στις δυο εκλογές, του Μαΐου και του Ιουνίου, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σήμερα ποια είναι η πολιτικά κυρίαρχη δύναμη. Το κάναμε, όμως, γιατί θέλαμε να στηρίξουμε πρόσωπα τα οποία θα συμμερίζονται την αντίληψή μας για την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και θα μπορούν να υλοποιήσουν, σε συνδυασμό με την κεντρική κυβέρνηση, κρίσιμες πολιτικές επιλογές. Η Περιφέρεια Αττικής για τα επόμενα πέντε χρόνια έχει έναν πολύ σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο να παίξει. Έχει σημαντικούς πόρους. Πόρους τους οποίους αυτή η κυβέρνηση εξασφάλισε από το καινούργιο ΕΣΠΑ, πόρους τους οποίους πρέπει να διαθέσουμε σε σημαντικά έργα υποδομών, τα οποία πρέπει να γίνουν σε όλη την Αττική».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το στόχο ο Νίκος Χαρδαλιάς να εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής από την πρώτη Κυριακή, με τον ίδιο να δεσμεύεται ότι θα δώσει αγώνα για να πάει μπροστά η Αττική, να αλλάξει η εικόνα και στις 66 γειτονιές του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας