Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑκαδημαϊκή συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ με το «Columbia University Global Center»- Εκπρόσωπος...

Ακαδημαϊκή συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ με το «Columbia University Global Center»- Εκπρόσωπος της χώρας μας ο Θεοκλής Ζαούτης

«Το Global Center θα ενισχύσει τις συνεργασίες με το Columbia στην Αμερική. (…) Το Columbia διάλεξε την Ελλάδα γιατί αποτελεί ένα γεωπολιτικό, πολιτιστικό και γεωγραφικό σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής».

Το διακεκριμένο πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, Columbia, όρισε πρώτο διευθυντή του στην Αθήνα τον πανεπιστημιακό Θεοκλή Ζαούτη. Ο κ. Ζαούτης, που θα ηγείται πλέον στη χώρα μας του νεοσύστατου «Columbia University Global Center», μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

«Το Global Center στην Αθήνα είναι ένα από τα έντεκα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. (…) Δημιουργήθηκαν για να συνδέσουν τοπικούς ακαδημαϊκούς επιστήμονες και φοιτητές με τους αντίστοιχους στο Columbia», εξήγησε ο κ. Ζαούτης.

Επομένως, ακαδημαϊκοί και φοιτητές από την χώρα θα μπορούν να ταξιδέψουν στο Columbia και να συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα εκεί αλλά και το αντίστροφο.

«Το Global Center θα ενισχύσει τις συνεργασίες με το Columbia στην Αμερική. (…) Το Columbia διάλεξε την Ελλάδα γιατί αποτελεί ένα γεωπολιτικό, πολιτιστικό και γεωγραφικό σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής», υπογράμμισε ο κ. Ζαούτης.

«Έχουν ήδη αποφασιστεί οι άξονες στους οποίους θα εστιάσει αυτό το Global Center, μερικοί από τους οποίους είναι: κλιματική αλλαγή, μετανάστευση, καινοτομία, business και δημόσια υγεία».

Σχετικά με το πότε εκτοιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου, ο κ. Ζαούτης είπε ότι θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο. «Θα εκκινήσουμε άμεσα από τον Δεκέμβριο τις διοικητικές διαδικασίες και ο μόνιμος χώρος θα είναι κάτω από το Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας. Θα είναι ένα μοντέρνο, σύγχρονο τεχνολογικά, εκπαιδευτικό κέντρο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας