Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤι ζήτησε η Ομοσπονδία φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης από τον Α. Γεωργιάδη

Τι ζήτησε η Ομοσπονδία φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης από τον Α. Γεωργιάδη

Το θεσμικό όργανο των φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης ζητά την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα αφορά στο τι γίνεται έπειτα από τη συμπλήρωση 21 ωρών εργασίας την εβδομάδα ενός καθηγητή σε κάποιο φροντιστήριο, πως πληρώνεται, τι ασφαλιστικά δικαιώματα έχει κ.ο.κ.

Τι ζήτησε η Ομοσπονδία φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης από τον Α. Γεωργιάδη

Προ ημερών στο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφαλίσεως έφτασε ένα αίτημα από μέρους της Ομοσπονδίας των φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης. Αφορούσε σε ένα νομοσχέδιο που είχε εισάγει ο τότε υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σύμφωνα με το οποίο οι καθηγητές στα φροντιστήρια Μέσης εκπαίδευσης θα θεσμοθετούσαν δικαίωμα πλήρους απασχόλησης εφόσον συμπλήρωναν εργασία 21 ωρών την εβδομάδα. Πέραν του συγκεκριμένου ορίου, θα θεωρούνταν ως υπερωριακή απασχόληση, με την ανάλογη αποζημίωση.

Η Ομοσπονδία προσέφυγε, τότε, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο με τη σειρά του τον περασμένο Απρίλιο έκρινε αρνητικά (για την Ομοσπονδία φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης) στο πρώτο σκέλος αναφορικά με την απασχόληση των 21 ωρών, θετικά, όμως, στο δεύτερο κομμάτι της προσφυγής, σε σχέση με την υπερεργασία, έπειτα από τη συμπλήρωση 21 ωρών απασχόλησης,

Προκειμένου να έχετε μια πλήρη εικόνα και πραγματική διάσταση επί των πραγμάτων, στον Δημόσιο Τομέα ένας πρωτοδιόριστος θεσμοθετεί δικαίωμα πλήρους απασχόλησης από τη στιγμή κατά την οποία συμπληρώνει 25 ώρες εργασίας την εβδομάδα!

Τι ζητά, λοιπόν, το θεσμικό όργανο των φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης; Μα πολύ απλά, την έκδοση υπουργικής απόφασης που θα αφορά στο τι γίνεται έπειτα από τη συμπλήρωση 21 ωρών εργασίας την εβδομάδα ενός καθηγητή σε κάποιο φροντιστήριο, πως πληρώνεται, τι ασφαλιστικά δικαιώματα έχει κ.ο.κ.

Πανεπιστημιακά «ρουσφέτια» Γιαβρόγλου… γιοκ!

Την οδό της λογικής, της στάθμισης των ζητούμενων από μέρους του εκπαιδευτικού συστήματος και των αναγκών που προκύπτουν από την σύγχρονη αγορά εργασίας επέλεξε να ακολουθήσει ακολούθησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος – ουσιαστικά- θα προβεί στην κατάργηση των 36 από τα συνολικά 37 τμήματα που εισήγαγε στον εκπαιδευτικό χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με μια ξεκάθαρα οπορτουνιστική και άκρως ψηφοθηρική διάταξη ο υπουργός Παιδείας επί Σύριζα, Κώστας Γαβρόγλου, στα τέλη Απριλίου 2019. Ήτοι, ελάχιστες εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Τότε, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, είχε κάνει λόγο περί του πλέον «Συριζαϊκού νομοσχεδίου της συνολικής τετραετίας του εν λόγω κόμματος».

Μάλιστα, τα εν λόγω τμήματα είχαν τεθεί σε αναστολή έναρξης λειτουργίας, δίχως καν να παράξουν το παραμικρό εκπαιδευτικό έργο ή περιεχόμενο.

Το μοναδικό από τα συνολικά 37 τμήματα που θα εξακολουθήσει να υφίσταται, θα είναι το τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο ωστόσο θα συγχωνευθεί με άλλο τμήμα του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Με φειδώ και προσοχή οι παρεμβάσεις στην… βαριά βιομηχανία της χώρας μας!

Τον Οκτώβριο του 2024 αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στις επιχειρήσεις που ανήκουν στη συνολικότερη τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας (λ.χ. εστίαση, ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις).

Ο λόγος; Διττός. Αφενός μεν προκειμένου να μην διαταραχθεί κατ’ ελάχιστον η ομαλή λειτουργία του τουρισμού στη χώρα μας, τουλάχιστον στο «κρίσιμο» χρονικό διάστημα Μάϊου-Σεπτεμβρίου και αφετέρου δε η πολυπλοκότητα (και ενδεχομένως οι αντιδράσεις) που αφορά στον τρόπο εργασίας που διακρίνει τις επιχειρήσεις του κλάδου και μπορεί να χαρακτηριστεί ως… ιδιαίτερος.

Βλέπετε, οι περιπτώσεις «μαύρης» ή ανασφάλιστης εργασίας στον τουρισμό και κυρίως στην εστίαση είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, σε συνάρτηση -βεβαίως- με τα ακανόνιστα ωράρια εργασίας και την ύπαρξη περισσοτέρων του ενός εργοδοτών.

Μπερδέματα… μυρίζομαι και καλή τύχη εύχομαι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας