Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ντελιβεράδες, οι Παπανδρέου...

Ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ντελιβεράδες, οι Παπανδρέου και ο Ανδρουλάκης

Ο μεγάλος στόχος του Μεγάρου Μαξίμου 

Δεν κρύβουν πλέον στην κυβερνώσα παράταξη πως βασικός τους στόχος στις επικείμενες εθνικές εκλογές είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νίκη στις «πρώτες κάλπες». 

«Ευρεία νίκη και ένα ποσοστό κοντά στο 35% με 36% θα ήταν ότι το καλύτερο» επισημαίνουν με έμφαση κυβερνητικά στελέχη στη στήλη. 

Και αυτό, διότι με ένα τέτοιο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά θα είχε  τεθεί εκτός μάχης και η ΝΔ θα βρισκόταν μια ανάσα από την αυτοδυναμία στις «δεύτερες κάλπες». 

Να σημειωθεί, ότι αυτοδυναμία μπορεί να επιτευχθεί, υπό προϋποθέσεις, ακόμη και με 37,5%.  

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να ενημερωθούν, υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και η βάση της ΝΔ, μέσω των Τοπικών Οργανώσεων, ότι βασικός στόχος αποτελεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση και όχι οι λεγόμενες «δεύτερες κάλπες». 

Και αυτό, διότι όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, η πρώτη εκλογική αναμέτρηση θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την τελική εκλογική αναμέτρηση.

«Εάν ο κόσμο δει ότι η ΝΔ πλησιάζει στην αυτοδυναμία είναι πολύ πιθανό να της την δώσει στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση», επισημαίνουν χαρακτηριστικά πολιτικοί αναλυτές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, από το Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώθηκε ότι πολλά «γαλάζια» στελέχη δεν έδιναν ιδιαίτερη βάση στις «πρώτες κάλπες» γεγονός που δημιουργούσε μια «χαλαρότητα» στα κυβερνητικά στελέχη και κυρίως στη βάση της ΝΔ. 

Πλέον το μήνυμα προς όλους είναι απόλυτα ξεκάθαρο και επισημαίνεται και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Πρωταρχικός σκοπός είναι να επικρατήσει η ΝΔ στις πρώτες κάλπες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ντελιβεράδες 

Μπορεί να κυκλοφορεί ως σύντομο ανέκδοτο, αλλά μόνο ως αστείο δεν εκλαμβάνεται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η κατάληξη της προσπάθειας για προσέγγιση των σκληρά εργαζόμενων ντελιβεράδων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Κουμουνδούρου, το τελευταίο χρονικό διάστημα έγινε μια σοβαρή προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει τους διανομείς φαγητού, που καθημερινά με κίνδυνο της ζωής τους, ταΐζουν και ποτίζουν, την μισή Ελλάδα. 

Αλλά η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε

Καλές πηγές τόνισαν στην στήλη μας ότι η Κουμουνδούρου «έφαγε» μια μεγαλοπρεπέστατη «πόρτα» από τους ντελιβεράδες, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. 

Το ζήτημα, όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη μεγαλύτερο. 

Όπως μαθαίνει η στήλη ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος, καθώς συνολικά η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό «κομμάτι» δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. 

Όπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, στην πλειονότητά τους δεν φαίνεται να εμπιστεύονται, όπως παλαιότερα, τον Αλέξη. 

Μάλιστα, ακούγεται έντονα ότι ο «αιώνιος συνδικαλιστής» πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, που βρισκόταν δίπλα στον Αλέξη, έχει αλλάξει στάση και απομακρύνεται σταδιακά από τα γραφεία της Κουμουνδούρου. 

Εάν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Φωτόπουλος διαθέτει ακόμη ιδιαίτερα ισχυρές προσβάσεις στον συνδικαλιστικό χώρο. 

Οι Παπανδρέου και ο Ανδρουλάκης

Ολοένα και πιο κοντά φαίνεται να έρχονται ο Νίκος Ανδρουλάκης με την οικογένεια Παπανδρέου. 

Ιδιαίτερα με τον Νίκο Παπανδρέου οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «βαδίζουν» από το καλό στο καλύτερο.

Εξάλλου, από την  πρώτη στιγμή της εκλογής του ο Νίκος είχε πει τα καλύτερα για τον συνονόματό του, αν και επικράτησε του αδελφού του Γιώργου στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρεία του Κινήματος. 

Μέχρι εδώ όλα καλά. 

Αυτό που προκύπτει ως είδηση από την οικογένεια Παπανδρέου είναι ότι τόσο ο Νίκος όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος, έχουν επιδοθεί σε ένα ιδιότυπο «κυνήγι» στον κεντρώο χώρο και στις παρυφές της αριστεράς, προκειμένου να προσελκύσουν στο ΠΑΣΟΚ όσο τον δυνατόν περισσότερο κόσμο από τον λεγόμενο κεντρώο χώρο. 

Μάλιστα, έχουν προσεγγίσει και πολλά γνωστά ονόματα που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούν να τους πείσουν να επαναπατριστούν στο ΠΑΣΟΚ. 

Οι κινήσεις των Παπανδρέου και ιδιαίτερα του Νίκου, έχουν γίνει γνωστές στην Κουμουνδούρου, που αναμένεται να αντιδράσει δυναμικά και δημόσια κατά των Παπανδρέου. 

Επίσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι ο Γιώργος δεν «πιέζει» αφόρητα, όπως γινόταν πριν από λίγες εβδομάδες, τον πρόεδρο Ανδρουλάκη, για να αναλάβει κάποια σημαντική θέση στο κόμμα. 

Όπως ακούγεται έντονα θα αρκεστεί στο πόστο που θα του αναθέσει ο πρόεδρος του Κινήματος. 

Φυσικά, αυτό μένει να το δούμε στην πράξη, καθώς όπως όλοι στην πολιτική «πιάτσα» γνωρίζουν, ο Γιώργος Παπανδρέου, πολλές φορές είναι απρόβλεπτος στις αντιδράσεις του. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας