Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ Αθήνα που αλλάζει… πρόσωπο, ο Τσίπρας «αντιμέτωπος» με τον Βαρουφάκη και...

Η Αθήνα που αλλάζει… πρόσωπο, ο Τσίπρας «αντιμέτωπος» με τον Βαρουφάκη και ο «στριμωγμένος» Ανδρουλάκης

Η Αθήνα που αλλάζει πρόσωπο προς το καλύτερο

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και πολλούς μήνες όσοι προσπαθούν να διασχίσουν το κέντρο της Αθήνας με αυτοκίνητο δεινοπαθούν. Το μποτιλιάρισμα είναι μεγάλο και η ταλαιπωρία δεδομένη.

Επίσης και οι πεζοί σε πολλά σημαία του κέντρου αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα έργα που πραγματοποιούνται εδώ και πολλούς μήνες στην Πανεπιστημίου και αλλού.

Είναι δεδομένο – και το έχουμε γράψει στη στήλη μας – ότι στα έργα που γίνονται με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων έχουν γίνει πολλά λάθη και υπάρχουν αστοχίες.

Ειδικά ο «Μεγάλο Περίπατος» δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ η μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας έχουν εντείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τα παραπάνω υφίστανται και τα έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, με δημόσιες δηλώσεις του.

Και εμείς στην στήλη μας γράφουμε για τα κακώς κείμενα, αλλά δεν έχουμε εμμονές και εμπάθειες με κανέναν.

Απλά μεταφέρουμε τις επισημάνσεις και τους προβληματισμούς των πολιτών.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό επιβάλλεται να γράψουμε, ότι παρά τις αστοχίες στα έργα της Αθήνας, η πρωτεύουσα αργά, αλλά σταθερά αλλάζει πρόσωπο προς το καλύτερο.

Η εικόνα που παρουσιάζει πλέον η πλατεία Συντάγματος – στο κάτω μέρος της – θεωρείται από τους περισσότερους αξιοπρεπής και «συμμαζεμένη». Πέρα από το αισθητικό κομμάτι που είναι υποκειμενικό – δηλαδή είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι – η πραγματικότητα είναι ότι δεν επικρατεί το χάος που επικρατούσε πριν από τα έργα που πραγματοποιήθηκαν.

Δεν «ανακατεύονται» όλα μαζί ταξί, λεωφορεία, αυτοκίνητα και εκατοντάδες κόσμου, δημιουργώντας μια τριτοκοσμική εικόνα.

Σήμερα επικρατεί ευταξία και νοιώθεις πως βρίσκεται σε μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί έργα σε πολλές γειτονιές της Αθήνας.

Τα τριτοκοσμικά πεζοδρόμια, με σπασμένες και επικίνδυνες πλάκες, που ήταν κατάμαυρα από την βρωμιά, αντικαθίστανται από νέα σύγχρονα, καθαρά και εύκολα προσβάσιμα για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα και τα Εξάρχεια αλλάζουν πρόσωπο. Βγαίνουν από την «γκετοποίηση» και την βία και μετατρέπονται σε μια καθ΄ όλα προσβάσιμη και όμορφη περιοχή για να πας βόλτα και να πιείς τον καφέ σου.

Σε γενικότερο πλαίσιο η Αθήνα αλλάζει εικόνα προς το καλύτερο.

Φυσικά, καλό θα είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν τα έργα στην Πανεπιστημίου και σε άλλα σημεία της Αθήνας, καθώς έχουν «βαλτώσει» και προκαλούν δυσφορία σε μόνιμους κατοίκους και χιλιάδες τουρίστες.

Ο Κώστας Μπακογιάννης προ ημερών σε συνέντευξή του τόνισε ότι μέσα στον χειμώνα τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί και η ταλαιπωρία των πολιτών θα λάβει τέλος.

Για να δούμε…

Ο Τσίπρας «αντιμέτωπος» με τον Βαρουφάκη

Δεν έχει τέλος η Βαρουφολογία στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα είχαν στην Κουμουνδούρου οι «κόντρες» για τον Γιάνη τους έλειπαν.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως πρώην υπουργοί, συχνά πυκνά, μιλώντας με στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρουν ότι ο Βαρουφάκης θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να συνεργαστεί με το κόμμα.

Μάλιστα, δεν λείπουν οι εντάσεις μεταξύ των στελεχών που θέλουν συνεργασία με τον Βαρουφάκη και εκείνων που δεν θέλουν να ακούν καν το όνομά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει τέλος στην όποια συζήτηση για συνεργασία και να σταματήσει τις «κόντρες» μεταξύ των στελεχών του.

«Οτιδήποτε παλαιό, που έχει φθαρεί από τον χρόνο και πλέον δεν έχει καμία αποδοχή από τον κόσμο, δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ», φέρεται να τόνισε πρόσφατα σε σύσκεψη στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον διαξιφισμούς για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησής του.

Το εάν θα εισακουστεί η εντολή του προέδρου μένει να το δούμε, καθώς κορυφαία στελέχη, όπως ο Τσακαλώτος, συνομιλούν συχνά με τον Γιάνη.

Ο «στριμωγμένος» Ανδρουλάκης

Πολλή «γκρίνια» επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Χαριλάου Τρικούπη.

Οι «χαμηλές» δημοσκοπικές «πτήσεις» του ΠΑΣΟΚ σε όλες σχεδόν τις τελευταίες «σφυγμομετρήσεις» της κοινής γνώμης έχουν προκαλέσει κλίμα ανασφάλειας, γεγονός που έχει φέρει πολύ μουρμούρα.

Μάλιστα, όπως μαθαίνει η στήλη, μυστικές δημοσκοπήσεις που φτάνουν στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, καταγράφουν περαιτέρω πτώση στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με ορατό τον κίνδυνο το Κίνημα να «πιάσει» ξανά μονοψήφια νούμερα.

Το όλο θέμα κυριαρχεί στην Χαριλάου Τρικούπη και πολλά στελέχη επισημαίνουν σε στενούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, πως το κόμμα χρειάζεται μια «τονωτική ένεση», ώστε να ξεκολλήσει και να έχει και πάλι μια ανοδική πορεία.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας δεν είναι λίγα τα «πράσινα» στελέχη που επισημαίνουν ότι δεν πρέπει το κόμμα να ασχολείται αποκλειστικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου, καθώς ο κόσμος, καλώς ή κακώς, δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το όλο θέμα.

Αυτό που κυριαρχεί είναι η ενεργειακή κρίση και οι προκλήσεις της Τουρκίας, τα υπόλοιπα θέματα έρχονται τελευταία, αναφορικά με το ενδιαφέρον των πολιτών.

Αυτό φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί ο πρόεδρος Νίκος και οι συνεργάτες του, οι οποίοι ετοιμάζονται να «χαράξουν» νέα πολιτική πορεία μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Να σημειωθεί, ότι δεν είναι λίγα τα στελέχη στην Χαριλάου Τρικούπη που υπογραμμίζουν ότι ο απομονωτισμός του προέδρου και η άρνησή του για συνεργασία είτε με την ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, «απομακρύνουν» το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από τον κεντρώο χώρο που παραδοσιακά επιζητά ευρείες δημοκρατικές συναινέσεις.

Επομένως, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα επόμενα πολιτικά «βήματα» του Ανδρουλάκη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας