Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Τσίπρας «τραβάει»… αυτιά, η Γιαννακοπούλου που λέει αλήθειες και η Αχτσιόγλου...

Ο Τσίπρας «τραβάει»… αυτιά, η Γιαννακοπούλου που λέει αλήθειες και η Αχτσιόγλου «απέναντι» στον Μπακογιάννη

Ο Τσίπρας «τραβάει»… αυτιά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Δυσαρεστημένος με ακραίες συμπεριφορές εντός του κόμματός του, μαθαίνουμε ότι είναι ο πρόεδρος Αλέξης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ο Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να «τραβήξει»… αυτιά, καθώς κάποιοι «σύντροφοι» φαίνεται πως έχουν ξεφύγει από το πλαίσιο της κριτικής που έχει ορίσει ο Αλέξης. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Άννα Βαγενά, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο χαρακτηρίζοντας την κυβερνώσα παράταξη «κόμμα παιδεραστών». 

Υπενθυμίζουμε, ότι η Άννα Βαγενά, σε μια «έκρηξη» θυμού και οργής, μόλις αντίκρισε τον βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμο Χαρακόπουλο, του είπε «πως αισθάνεσαι που είσαι στο κόμμα των παιδεραστών;». 

Η αντίδραση του Χαρακόπουλου ήταν άμεση, δημοσιοποιώντας τα όσα του είπε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Κουμουνδούρου και του προέδρου Αλέξη, ο οποίος έδωσε εντολή να ανακαλέσει άμεσα και δημόσια η Άννα, πράγμα που έγινε. 

Μάλιστα, η Βαγενά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Χαρακόπουλο και του ζήτησε συγνώμη. 

Αυτό, δεν είναι όμως το μοναδικό περιστατικό από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχουν «ξεσαλώσει». 

Ο πάντα «οξύθυμος» Σφακιανός, Παύλος Πολάκης, για ακόμη μια φορά «ξέφυγε» στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Μάλιστα, ο Πολάκης κατόρθωσε να εκνευρίσει σε τέτοιο σημείο την συνήθως ήπια Σοφία Σακοράφα, η οποία προέδρευε εκείνη την στιγμή, αναγκάζοντάς την να καλέσει σε βοήθεια την φρουρά της Βουλής για να τον απομακρύνει από την αίθουσα της Ολομέλειας.  

Για την ιστορία, ο Παύλος είχε σηκωθεί όρθιος και διέκοπτε συνεχώς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για τα επιχειρηματικά πάρκα. 

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκφράζει απόψεις που ενοχλούν ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  

Όπως μαθαίνει η στήλη μας, ο πρόεδρος Τσίπρας είναι αποφασισμένος να βάλει «φρένο» στην ανεξέλικτη «πορεία» που έχουν πάρει κάποια στελέχη του. 

Οι «κακές γλώσσες» στην Κουμουνδούρου λένε πως ήδη, ο Αλέξης, είτε ο ίδιος, είτε μέσω στενών συνεργατών του, έχει επισημάνει σε όλους ότι δεν θα ανεχθεί ακραία και εκτός ορίων αντιπαράθεση με την ΝΔ, όσο πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές. 

«Μόνο κακό στο κόμμα κάνουν οι ακραίες εκδηλώσεις και οι φωνές», λένε στην Κουμουνδούρου προς πάσα κατεύθυνση. 

Και είναι απόλυτα φυσιολογική μια τέτοια αντίδραση, καθώς δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του προσπαθούν να προσεγγίσουν τον μετριοπαθή κεντρώο χώρο να υπάρχουν δηλώσεις όπως αυτές της Άννας Βαγενά. 

«Ξενερώνουν» οι μετριοπαθείς και κοιτάζουν αλλού…

Η Γιαννακοπούλου που λέει αλήθειες…

Η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι κατά γενική ομολογία είναι μια πολιτικός ήπιων τόνων, που δεν έχει δώσει ποτέ αφορμή για αρνητικά σχόλια και είναι πολύ αγαπητή από τους συναδέλφους της όλων των παρατάξεων. 

Είναι πιστή στις θέσεις και τις απόψεις της και την χαρακτηρίζει η εντιμότητα και η ειλικρίνεια. 

Έχει μάθει να λέει αυτό που σκέπτεται και βλέπει και γι’ αυτό την τιμά και ο κόσμος με την ψήφο του. 

Η «ειλικρίνεια», όμως, φαίνεται πως έχει μπει σε «όρια» στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. 

Και το λέμε αυτό, καθώς, όπως μαθαίνει η στήλη μας, όταν η Νάντια εξέφρασε την άποψή της για την εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα εντός κοινοβουλίου, «έπεσαν» να την… φάνε. 

Κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως δεν θέλουν να ακούνε αλήθειες, αλλά μονάχα κολακείες από αυλοκόλακες. 

Η Γιαννακοπούλου είπε αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος. Ότι η εκπροσώπηση του κόμματος στην Βουλή είναι από ελλιπής έως «ασθενική». 

Αυτό υπογραμμίζουν και τα περισσότερα στελέχη του Κινήματος, άσχετα εάν ακόμη δεν έχουν βγει δημόσια να εκφράσουν την άποψή τους (αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, όπως μαθαίνει η στήλη). 

Από τους ελάχιστους που μέχρι στιγμής «τόλμησαν» να πουν πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός» είναι η Νάντια και αυτό δεν άρεσε στην «παρέα» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος. 

Τώρα, εάν, την εντολή να «απομονώσουν» την Νάντια από το κόμμα την έδωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, δεν το γνωρίζουμε. 

Επίσης, δεν γνωρίζουμε, εάν τέτοιου είδους πρακτικές εγκρίνει και ο πρόεδρος Ανδρουλάκης, καθώς σίγουρα θα έχει μάθει το τι συμβαίνει εντός του κόμματός του. 

Ένα είναι το σίγουρο ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου δεν έχει μάθει να μην λέει την άποψή της. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ που έχουν την ίδια άποψη με την Νάντια. 

Επομένως, η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον… 

Η Αχτσιόγλου «απέναντι» στον Μπακογιάννη 

Η Κουμουνδούρου, εκτός από τις εθνικές εκλογές ετοιμάζεται «πυρετωδώς» και για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Οι τελευταίες πληροφορίες από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ένα όνομα έκπληξη που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας για να διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας. 

Ο λόγος για την δυναμική Έφη Αχτσιόγλου, η οποία στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την πρώτη θέση. 

Βέβαια, το όνομα της πρώην υπουργού ακούγεται έντονα και για την Α΄ Θεσσαλονίκης, αλλά τελευταία φαίνεται πως ο Αλέξης θέλει να δώσει έμφαση και στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Και γι’ αυτό, όπως μαθαίνει η στήλη, θέλει να «κατεβάσει» απέναντι στον πανίσχυρο Κώστα Μπακογιάννη, την Έφη Αχτσιόγλου, που έχει το δικό της «δυνατό» κοινό. 

Αυτό που δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει είναι εάν στην ανεπίσημη πρόταση του Αλέξη έχει πει ναι ή όχι η Έφη. 

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι η Αχτσιόγλου θα αποφύγει μια «σύγκρουση» με τον Κώστα στην Αθήνα, καθώς δεν θέλει σε τόσο μικρή ηλικία να «καεί» πολιτικά. 

Και αυτό, διότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών αναλυτών θεωρεί πως ο Μπακογιάννης, όποιο αντίπαλο και εάν έχει απέναντί του θα τον «συντρίψει». 

Επομένως, η δυναμική και φιλόδοξη Έφη δεν φαίνεται να λέει εύκολα το ναι, εάν τελικά της γίνει επίσημη πρόταση από τον Αλέξη. 

Ίδωμεν…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας