Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ «κανιβαλισμός» στην υπόθεση της 12χρονης, η αυξανόμενη βία στα σχολεία και...

Ο «κανιβαλισμός» στην υπόθεση της 12χρονης, η αυξανόμενη βία στα σχολεία και η εμμονή για «ανοικτά σύνορα»

Ο «κανιβαλισμός» στην υπόθεση της 12χρονης

Το κυνήγι της τηλεθέασης οδηγεί για ακόμη μια φορά σε αμετροέπεια και «κανιβαλισμό» από την πλευρά κάποιων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Φυσικά, (ευτυχώς για όλους) υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις, καθώς πολλά Μέσα Ενημέρωσης, κανάλια, εφημερίδες και διαδίκτυο (site) αρκούνται, ως οφείλουν, στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, αλλά χωρίς να προχωρούν σε ακραίες «αποκαλύψεις» που θα δημιουργήσουν περαιτέρω ψυχολογικά προβλήματα στο 12χρονο παιδί.

Δυστυχώς, όμως, οι περισσότερες εκπομπές στην τηλεόραση (κυρίως πρωινές και μεσημεριανές), πολλές εφημερίδες και κάποια μεγάλα ειδησεογραφικά site, ξέχασαν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ξεπέρασαν την υποχρέωση του δημοσιογράφου για ενημέρωση και επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου για το ποιος θα αποκαλύψει τις περισσότερες αηδιαστικές λεπτομέρειες της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης.

Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να δημοσιοποιήσουν ολόκληρη την κατάθεση της 12χρονης στις αστυνομικές αρχές.

Προς τιμήν της η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της κάλεσε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να σεβαστούν το 12χρονο κορίτσι που δεν τολμά πλέον να βγει έξω από τον χώρο που φιλοξενείται.

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι και πάλι πολλά, καθώς το φαινόμενο αυτό έχει επαναληφθεί σε κάθε σοβαρό περιστατικό του αστυνομικού δελτίου.

Καταρχήν, ποιοι μέσα από την αστυνομία διέρρευσαν στα Μέσα Ενημέρωσης την κατάθεση του κοριτσιού.

Έχει ασχοληθεί κανείς από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την διαρροή της κατάθεσης;

Μήπως, επιτέλους θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτές τις διαρροές, καθώς μέσα σε λίγες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταθέσεις, τόσο στην ΓΑΔΑ, όσο και σε δικαστικές αρχές;

Επίσης, μήπως, θα πρέπει το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να αρχίσει να επιβάλει ποινές στα Μέσα Ενημέρωσης, που δημοσιοποιούν τέτοιες υποθέσεις.

Όλα στον βωμό της τηλεθέασης…

Η αυξανόμενη βία στα σχολεία

Η συνεχώς αυξανόμενη βία στα σχολεία έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία.

Σχεδόν καθημερινά το αστυνομικό δελτίο κατακλύζεται από επιθέσεις ανηλίκων σε συνομηλίκους τους, μέσα και έξω, από σχολικά συγκροτήματα.

Όπως μαθαίνει η στήλη, το όλο θέμα απασχόλησε πρόσφατα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή στους αρμοδίους της κυβέρνησης, να καταγράψουν με λεπτομέρειες τι ακριβώς συμβαίνει και να προτείνουν μέτρα για να παταχθεί ή έστω αρχικά, να περιοριστεί το φαινόμενο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, η κατάσταση δεν θέλει και πολύ για να ξεφύγει στα Γυμνάσια και κυρίως, στα Λύκεια της χώρας μας και γι’ αυτό επιβάλλεται το συντομότερο δυνατόν να ληφθούν μέτρα.

Ήδη με το θέμα ασχολείται το υπουργείο Παιδείας, που σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικούς ψυχολόγους προσπαθούν να αναλύσουν το ζήτημα και να βρουν την πηγή του κακού.

Πάντως, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι όποιες ενέργειες επιβάλλεται να γίνουν το συντομότερο δυνατό.

Η εμμονή για «ανοικτά σύνορα»

Την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, υπάρχουν ακόμη φωνές πολιτικών στην χώρα μας, που μιλούν για πολιτική «ανοικτών συνόρων».

Προφανώς ζώντας σε άλλες εποχές, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι οι καταστάσεις έχουν αλλάξει και πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει περισσότερη ανασφάλεια και ανομία, κάποιοι συνεχίζουν εμμονικά να μιλούν για αλλαγή της πολιτικής της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.

Πρόσφατα, ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε και πάλι ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στις Λιμενικές και Αστυνομικές αρχές να επαναπροωθούν τους μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία.

Μάλιστα, τάχθηκε και κατά την επέκτασης του φράκτη στον Έβρο, σημειώνοντας εν ολίγοις, ότι οι μετανάστες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα δεν πρέπει να εμποδίζονται.

Να σημειωθεί, ότι τα όσα είπε η Έφη Αχτσιόγλου είναι «βούτυρο στο ψωμί» του καθεστώτος Ερντογάν.

Και αυτό, διότι τις εν λόγω δηλώσεις και άλλες ανάλογες, τις αξιοποιούν κατάλληλα τα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης και το καθεστώς Ερντογάν, καθώς υπογραμμίζουν ότι Έλληνες πολιτικοί επιβεβαιώνουν τα όσα επισημαίνουν οι Τούρκοι για κακομεταχείριση μεταναστών από την Ελλάδα.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως πρόσφατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα δήλωσαν δημόσια ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τάσσεται υπέρ των ανοικτών συνόρων και πως επιβάλλεται να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα της χώρας μας.

Τώρα ποια από τις δύο απόψεις είναι η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διευκρινιστεί.

Πάντως, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, τέτοιου είδους ερωτήματα θα τίθενται ολοένα και περισσότερο στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποια είναι η πολιτική του κόμματος απέναντι στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από το καθεστώς Ερντογάν.

Επομένως, το ερώτημα προς την Κουμουνδούρου είναι το εξής απλό:

Να ανοίξουμε τα σύνορα, όπως έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή να πραγματοποιούνται έλεγχοι, όπως γίνεται σήμερα;

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας