Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΥπουργείο Εξωτερικών: Συνέντευξη Τύπου για τη Διεθνή Διάσκεψη “Our Ocean Conference 2024″...

Υπουργείο Εξωτερικών: Συνέντευξη Τύπου για τη Διεθνή Διάσκεψη “Our Ocean Conference 2024″ που θα γίνει στην Ελλάδα

H Ελλάδα, ως η χώρα που φιλοξενεί τη Διάσκεψη, έχει θέσει και θα αναδείξει τους δικούς της επιμέρους στόχους.

Σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου, στις 12:30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών (Ακαδημίας 1, Αθήνα, αίθουσα «Γ. Κρανιδιώτης»), Συνέντευξη Τύπου, με θέμα τη διοργάνωση και τη φιλοξενία από την Ελλάδα της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference”.

Θα συμμετάσχουν:

•   Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης

•   Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης

•   Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, οι Υπουργοί θα αναφερθούν στους στόχους της Ελλάδας από τη διοργάνωση, στις 16-17 Απριλίου, της Διάσκεψης “Our Ocean Conference 2024”, καθώς και της συνάντησης “Youth Leadership Summit”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου και εστιάζει στη συμμετοχή των νέων σε πρωτοβουλίες για τη διάσωση των ωκεανών. Θα παρουσιαστούν, επίσης, τα βασικά χαρακτηριστικά της Διάσκεψης, η σημασία της για την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα και οι σημαντικές δεσμεύσεις κρατών και μη κρατικών φορέων για την προστασία των ωκεανών.

Σημειώνεται πως η Διάσκεψη “Our Ocean Conference” έχει τις εξής σταθερές θεματικές: 1) Κλιματική Αλλαγή, 2) Ασφάλεια στη Ναυτιλία, 3) Αειφόρος Αλιεία, 4) Θαλάσσια Ρύπανση, 5) Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (MPA’s) και 6) Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία.

Επιπρόσθετα, η Ελλάδα, ως η χώρα που φιλοξενεί τη Διάσκεψη, έχει θέσει και θα αναδείξει τους δικούς της επιμέρους στόχους:

-Προώθηση της βιωσιμότητας, μέσω πρακτικών που ισορροπούν την τουριστική ανάπτυξη, το θαλάσσιο περιβάλλον και την ευημερία των κοινοτήτων που ζουν γύρω του.

-Πράσινη ναυτιλία, με κίνητρα για έλεγχο των εκπομπών αερίων, την απεξάρτηση από τον άνθρακα και την αειφορία της ναυτιλίας, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον.

-Μείωση των πλαστικών στις θάλασσες, με πρωτοβουλίες για να διατηρηθούν τα θαλάσσια οικοσυστήματα και να προστατευθεί η ανθρώπινη υγεία.

-Πράσινη μετάβαση στη Μεσόγειο, με στόχο τη μετάβαση προς ένα βιώσιμο μέλλον με οφέλη για τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας