Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ «δελφινομαχία» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο «παναθηναϊκάκιας» Άδωνις και η «γάτα» Αχιλλέας Μπέος

Η «δελφινομαχία» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο «παναθηναϊκάκιας» Άδωνις και η «γάτα» Αχιλλέας Μπέος

Η «δελφινομαχία» στον ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα είχε ο Αλέξης, η «μάχη» των «δελφίνων» του έλειπε. 

Όπως μαθαίνει η στήλη, το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάποια μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν από τώρα να καλοβλέπουν την προεδρική θέση του κόμματος και έχουν αρχίσει την προεργασία για την μετά Τσίπρα εποχή. 

«Οι εν λόγω κινήσεις υποδηλώνουν ηττοπάθεια και προδικάζουν την ήττα του κόμματος στις προσεχείς πολύ κρίσιμες για την χώρα και το κόμμα εθνικές εκλογές», λένε χαρακτηριστικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται. 

Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται και ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, καθώς θεωρεί ότι κάποιοι βάζουν πάνω από το κόμμα το προσωπικό πολιτικό τους συμφέρον. 

Να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνεται από την πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση «συντριπτικής» ήττας του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ, τότε είναι δεδομένο ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας. 

Επομένως, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει δύο επιλογές. Είτε να παραιτηθεί, είτε να «στήσει» εσωκομματικές κάλπες και να ζητήσει εκ νέου την ψήφο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.  

Όσον αφορά στα ονόματα που ακούγονται για την προεδρική καρέκλα, δύο δυναμικές κυρίες φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο.  

Όπως ακούγεται έντονα στην Κουμουνδούρου, η Έφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου, δεν είναι αδιάφορες αναφορικά με την επόμενη ημέρα, στην περίπτωση φυσικά, που αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας.  

Επίσης, στελέχη που βρίσκονταν και εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να λάβουν ενεργό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις. Όπως, ο Νίκος Παππάς και ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Φυσικά, αναμένεται και η αντίδραση της «παλαιάς φρουράς», όπως του Νίκου Φίλη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Βούτση. 

Με λίγα λόγια, δύσκολα τα πράγματα για τον Αλέξη, αλλά και γενικά, για τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν ηττηθεί με μεγάλη διαφορά από τον Κυριάκο στις επικείμενες εθνικές εκλογές. 

Ο «παναθηναϊκάκιας» Άδωνις Γεωργιάδης 

Η αήττητη πρωτιά του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα φέτος και η πολύ καλή μπάλα που παίζει σχολιάζεται πλέον, από τους πάντες. 

Επομένως, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους και γνωστούς πολιτικούς, όπως τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη. 

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ σχολιάζοντας τις εντυπωσιακές επιδόσεις του «Τριφυλλιού» σημείωσε με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά: 

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον φίλο μου τον Γιάννη Αλαφούζο. Τέτοια ομάδα που μας έχει φτιάξει φέτος. Δεν είναι το 1-5, ούτε το 10/10, είναι η μπάλα που παίζουμε. Ως Παναθηναϊκός, έχει ευφρανθεί η καρδιά μου επιτέλους. Όποιος είδε το χτεσινό ματς, τι μπάλα παίζει ο Παναθηναϊκός. Δόξα σοι ο Θεός».

Φυσικά, μετά από αυτή την δήλωση, άρχισαν οι «κακές γλώσσες» να λένε διάφορα. 

Όπως, ότι ο Άδωνις με αυτές του τις δηλώσεις ίσως στεναχωρήσει κάποιους φίλους του στο «Μεγάλο Λιμάνι». 

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που αναρωτιούνται εάν έχει «αλλάξει» κάτι στις σχέσεις του υπουργού με κάποιους από τους «παλαιούς» γνωστούς και φίλους στον Πειραιά. 

Η αλήθεια είναι ότι, ακούγονται και γράφονται διάφορα

Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε να πούμε μονάχα το εξής: «Ο χρόνος θα δείξει…».  

Η «γάτα»… Αχιλλέας Μπέος  

Συμφωνείς, δεν συμφωνείς, με τα όσα λέει και πράττει, ένα είναι το σίγουρο, του βγάζουν όλοι το καπέλο για τις πολύ έξυπνες ιδέες που έχει. 

Εξάλλου, παρά την «σφοδρή» κριτική που δέχεται, οι πολίτες του Βόλου, μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, τον εμπιστεύονται και με την ψήφο τους του έχουν δώσει τα «κλειδιά» της πόλης τους. 

Ο λόγος για τον πάντα πληθωρικό Αχιλλέα Μπέο. 

Είχε δεν είχε έκανε και πάλι το «θαύμα» του. Αυτή τη φορά κατάφερε με ένα ποδοσφαιρικό αγώνα να γεμίσει τα «ταμεία» της πόλης του και να κάνει ευτυχισμένους όλους τους επιχειρηματίες του Βόλου. 

Και αυτό, διότι το τριήμερο που πέρασε ο Βόλος κατακλύσθηκε από 10 με 15 χιλιάδες Παναθηναϊκούς που γέμισαν τα ξενοδοχεία, τα τσιπουράδικα και τα εστιατόρια της περιοχής. 

Η ομάδα του μπορεί να έχασε, αλλά οι Βολιώτες σίγουρα είναι ευχαριστημένοι με τον δήμαρχό τους, καθώς σε πολύ δύσκολες οικονομικές εποχές καταφέρνει να δίνει οικονομικές «ανάσες» στον δήμο του. 

Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα του Βόλου βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. 

Μια ομάδα που αποτελεί αποκλειστικό δημιούργημα του Αχιλλέα Μπέου και η οποία, ενώνει και δεν διχάζει τους Βολιώτες, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου.  

«Πεταλώνει και ψύλλο» ο Αχιλλέας, όπως λένε και στο χωριό μου. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας