Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΝτράπηκε και… η ντροπή στη δίκη για το Μάτι και ο Τσίπρας...

Ντράπηκε και… η ντροπή στη δίκη για το Μάτι και ο Τσίπρας αντιμέτωπος με τους «διεθνιστές»

Ντράπηκε και… η ντροπή στη δίκη για το Μάτι

Περίμεναν πάνω από 4 χρόνια οι συγγενείς των θυμάτων για να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο και κάποιοι δεν είχαν καν προβλέψει ότι η αίθουσα που επέλεξαν για να δικαστεί η υπόθεση ήταν τόσο μικρή που δεν χωρούσε ούτε τους… δικηγόρους. 

Είναι τουλάχιστον, ντροπή, όπως είπε και ένας συγγενής θύματος, στην μνήμη των 104 νεκρών, αλλά και των δεκάδων τραυματιών, να μην έχουν προβλεφθεί τα στοιχειώδη. 

Όπως είπε η πρόεδρος της έδρας οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξαχθούν σε μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου, με πρώτη συνεδρίαση στις 7 Δεκεμβρίου. 

Θα πρέπει, όμως, άμεσα οι αρμόδιοι της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιληφθούν του θέματος και να δώσουν λύση, μην έχουμε επανάληψη της τραγελαφικής κατάστασης, γεγονός που δεν αρμόζει σε ένα σοβαρό κράτος. 

Επίσης, θα πρέπει οι πάντες να λειτουργήσουν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην παραγραφούν τα αδικήματα – έστω και εάν είναι όλα πλημμελήματα – , καθώς, όπως τόνισαν οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων, ο κίνδυνος της παραγραφής είναι κάτι περισσότερο από υπαρκτός. 

Σύμφωνα με νομικούς, η υπόθεση θα παραγραφεί στις αρχές του 2026. 

Όπως διευκρίνισαν, μπορεί το χρονικό διάστημα να φαίνεται πολύ μεγάλο, αλλά η δίκη αναμένεται να διαρκέσει χρόνια και οριακά δεν θα παραγραφεί. 

Επιτέλους, ας γίνει το αυτονόητο σε αυτή την χώρα…

Ο Τσίπρας «αντιμέτωπος» με τους διεθνιστές

Οι εκλογές πλησιάζουν, τα εθνικά θέματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και όλα τα κόμματα προσπαθούν να επιδείξουν «εθνικά αντανακλαστικά» για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. 

Αυτό προσπαθεί να κάνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στο εσωτερικό του κόμματός του. 

Όπως μαθαίνει η στήλη από στελέχη στην Κουμουνδούρου, ο Αλέξης ήρθε «αντιμέτωπος» με διεθνιστικές απόψεις, όπως της Μαρίας Ρεπούση. 

Η Μαρία Ρεπούση – γνωστή για την άποψή της περί «συνωστισμού» που έγινε στην Σμύρνη το 1922 – και η ομάδα της, αρνούνται πεισματικά να συναινέσουν σε οτιδήποτε θεωρούν «εθνικιστικό». 

Για παράδειγμα θεωρούν «εθνικιστική» προσέγγιση την άποψη του Αλέξη Τσίπρα, πως είναι δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στα Νότια και Δυτικά της Κρήτης.

Την άποψη αυτή εκφράζει δημόσια και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μάλιστα, η διαφωνία της Μαρίας σημειώθηκε σε συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη να προσπαθεί να «μαζέψει» τα «αμάζευτα». 

Να σημειωθεί, πως πολλοί είναι εκείνοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ που επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος επιβάλλεται πλέον να ξεκαθαρίσει ποια γραμμή θα ακολουθήσει και με ποια στελέχη θα πορευτεί στις κρίσιμες για το κόμμα εθνικές εκλογές. 

«Πατώντας σε δύο βάρκες, συνήθως βρίσκεσαι στην θάλασσα…», λένε χαρακτηριστικά πολλά στελέχη στην Κουμουνδούρου. 

Δύσκολα τα πράγματα για τον πρόεδρο…       

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας