Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΑυστηροποιούνται οι ποινές για τους παιδεραστές, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για πιο γρήγορη απονομή...

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους παιδεραστές, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για πιο γρήγορη απονομή δικαιοσύνης

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους παιδεραστές

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για παιδεραστές υπεράνω υποψίας έχουν συνταράξει το πανελλήνιο. 

Πραγματικά, πολλοί είναι εκείνοι που αποφεύγουν να δουν δελτία ειδήσεων, καθώς οι αποκαλύψεις προκαλούν αηδία, αλλά και πολλά ερωτήματα, για το που «βαδίζει» η κοινωνία μας. 

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί και οι καθηγητές πανεπιστημίου που ζητούν αυστηροποίηση των ποινών για ειδεχθή εγκλήματα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, καθώς σύσσωμοι, ζητούν οι παιδεραστές, οι βιαστές και όσοι τελούν εγκλήματα, να τύχουν των ποινών που τους αναλογούν και να μην αφήνονται ελεύθεροι μέσα σε λίγα χρόνια. 

Όπως είχε επισημάνει η στήλη λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη της τραγικής υπόθεσης με την κακοποίηση της 12χρονης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ασχολήθηκε προσωπικά και έδωσε εντολή στους αρμοδίους της κυβέρνησης να καταρτήσουν άμεσα ένα σχέδιο για την προστασία των ανηλίκων και την  παραδειγματική τιμωρία των παιδεραστών. 

Τις εξελίξεις για το θέμα τις δημοσιοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι θα υπάρξει «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε παράλληλα τα εξής: «Στα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά είμαστε ανυποχώρητοι, αδιαπραγμάτευτοι και αμείλικτοι. Γιατί μόνο έτσι θα προστατεύσουμε την παιδική ηλικία και την οικογένεια. Από την αρχή της κυβερνητικής μας θητείας, ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή προτεραιότητα στο ζήτημα αυτό και έκτοτε γίνεται, σε όλα τα επίπεδα, διυπουργικά, μια πολύ σοβαρή δουλειά, με τη δέουσα ευαισθησία και σοβαρότητα. Γιατί η προστασία της παιδικής ηλικίας είναι αξία καθαυτή και αυτοσκοπός. 

Για το σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετείχε στη συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών της Βουλής και υπογράμμισε ότι βασικός στόχος του Σχεδίου είναι η επίτευξη μηδενικής ανοχής απέναντι στα φαινόμενα αυτά. Το Εθνικό Σχέδιο δράσης -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός- έχει στόχο τη μηδενική ανοχή στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών, αλλά και σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης». 

Αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για πιο γρήγορη απονομή δικαιοσύνης

Το γεγονός πως η απονομή της δικαιοσύνης καθυστερεί υπερβολικά στην Ελλάδα δεν αποτελεί είδηση. 

Οι πάντες γνωρίζουν ότι μια υπόθεση για να τελεσιδηκίσει μπορεί να περάσουν ακόμη και 20 χρόνια. 

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. αναφορικά με την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης. 

Όπως μαθαίνει η στήλη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δώσει εντολή το αρμόδιο υπουργείο, μαζί με τους εκπροσώπους των δικαστών και των εισαγγελέων, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να βρουν λύσεις. 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν τα όσα τραγελαφικά διαδραματίσθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που ξεκίνησε μετά από 4 χρόνια και υπάρχει κίνδυνος παραγραφής. 

Όπως μαθαίνει η στήλη τόσο οι δικαστές όσο και οι εισαγγελείς εμφανίζονται θετικοί στις αλλαγές, καθώς και εκείνοι ταλαιπωρούνται από την υπάρχουσα κατάσταση. 

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι επαφές και οι πάντες ευελπιστούν να τελεσφορήσουν το συντομότερο δυνατόν, ώστε επιτέλους να αρχίσουν να λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα δικαστήρια της χώρας μας.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας