Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟι εντολές Μητσοτάκη, τα «χαμόγελα» στον ΣΥΡΙΖΑ και ο «προβληματισμός» στο ΠΑΣΟΚ

Οι εντολές Μητσοτάκη, τα «χαμόγελα» στον ΣΥΡΙΖΑ και ο «προβληματισμός» στο ΠΑΣΟΚ

Οι εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος της ΝΔ 

Είναι δεδομένο πλέον ότι θα «βαδίσουμε» μέχρι της εθνικές εκλογές σε κλίμα «πόλωσης», με κυρίαρχο ζήτημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις υποκλοπές και την «διαφάνεια» στον πολιτικό βίο. 

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να αναδείξει ακόμη περισσότερο το ζήτημα της ακρίβειας, που είναι και το βασικό θέμα που «καίει» τους πολίτες.  

Από την πλευρά της η κυβέρνηση προετοιμάζεται για να απαντήσει αναλόγως. 

Η παρουσία του πρωθυπουργού στην συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, κατέδειξε με εμφατικό τρόπο την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να περάσει δυναμικά στην αντεπίθεση και δεν έχει σκοπό να αφήσει τίποτα να «πέσει κάτω». 

Πολιτικοί κύκλοι τόνισαν χαρακτηριστικά στην στήλη μας, πως η πολιτική της «άμεσης και ευθείας αντεπίθεσης» που σκοπεύει να ακολουθήσει ο Μητσοτάκης καταδείχθηκε από το γεγονός πως, απάντησε άμεσα στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί παρακολούθησης υπουργών της κυβέρνησης, λέγοντας ευθέως και με ένταση, ότι πίσω από εν λόγω δημοσιεύματα «κρύβεται» ο Αλέξης Τσίπρας. 

Παράλληλα, όμως, στην συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ανέδειξε και το έργο της κυβέρνησης. 

Το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο πρωθυπουργός προς πάσα κατεύθυνση, όπως τόνισαν στελέχη της κυβέρνησης στην στήλη μας, είναι ότι «όσο εσείς με χτυπάτε με αστήρικτες κατηγορίες, εγώ σας απαντώ με σημαντικές πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν γεωπολιτικά την Ελλάδα, όπως η μετατροπή της χώρας μας σε ενεργειακή δύναμη».

Όπως μαθαίνει από κυβερνητικές πηγές η στήλη μας, ο πρωθυπουργός, πριν αναχωρήσει για την Αίγυπτο, έδωσε σαφείς εντολές στους στενούς του συνεργάτες. 

Η πρώτη ήταν να «βγαίνουν» στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο στελέχη που γνωρίζουν καλά το κυβερνητικό έργο και μπορούν τεκμηριωμένα να απαντήσουν στην αντιπολίτευση. 

Εν ολίγοις, ο πρωθυπουργός ζήτησε να μην εμφανίζονται σε Μέσα Ενημέρωσης στελέχη που μπορεί να εκθέσουν την κυβέρνηση και το κόμμα. 

Η δεύτερη απόλυτα ξεκάθαρη εντολή που έδωσε Κυριάκος Μητσοτάκης στους στενούς του συνεργάτες ήταν να διαμηνύσουν σε κυβέρνηση και κόμμα ότι προέχει να «συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση το κυβερνητικό έργο, διότι είναι η καλύτερη απάντηση στους συκοφάντες είναι η οικονομική ενίσχυση των πολιτών, η πάταξη της ακρίβειας και η γεωπολιτική ενδυνάμωση της Ελλάδας». 

Με λίγα λόγια, ο στόχος του πρωθυπουργού, όπως υπογραμμίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι να «απαντήσει με έργα, στα αστήρικτα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ». 

Η αλήθεια είναι, ότι όσοι «κινούνται» σε λαϊκές συνοικίες και κυκλοφορούν σε λαϊκές αγορές, η μοναδική λέξη που ακούνε είναι η «ακρίβεια» και ότι οι «υποκλοπές». 

Άρα, όλο το παιχνίδι θα παιχτεί στην οικονομία και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Τα υπόλοιπα έπονται για τον κόσμο.  

Τα «χαμόγελα» επέστρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Χαράς «ευαγγέλια» τις τελευταίες ημέρες στην Κουμουνδούρου, καθώς το κόμμα περνά στην αντεπίθεση μέσω των τηλεφωνικών υποκλοπών. 

Τα περισσότερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι βρήκαν τον τρόπο να «στριμώξουν» την κυβέρνηση και να αυξήσουν την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες. 

Μάλιστα, όπως μαθαίνει η στήλη, ο Αλέξης Τσίπρας, σκέπτεται πολύ σοβαρά η «αιχμή του δόρατος» της αντιπολιτευτικής του τακτικής να αποτελέσει το θέμα των παρακολουθήσεων. 

Πάντως, δεν είναι λίγα τα στελέχη στην Κουμουνδούρου που επισημαίνουν στον πρόεδρο ότι αυτό που απασχολεί πρώτιστα τους πολίτες είναι το θέμα της ακρίβειας και δεν πρέπει το κόμμα να αφήσει το όλο ζήτημα σε δεύτερη μοίρα. 

Εξάλλου, αυτό αποδείχθηκε και στην αποκάλυψη της τηλεφωνικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Λίγες εβδομάδες μετά το θέμα «έπεσε» και οι πολίτες δεν έδειχναν κανένα ενδιαφέρον. 

Για να δούμε τελικά τι θα αποφασίσει ο Αλέξης… 

Ο μεγάλος «προβληματισμός» στο ΠΑΣΟΚ

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Όπως μαθαίνει η στήλη, τόσο ο πρόεδρος Ανδρουλάκης, όσο και πολλά κορυφαία στελέχη, δεν βλέπουν με «καλό μάτι» την νέα δυναμική «επάνοδο» στην πολιτική σκηνή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και αυτό, για τον πολύ απλό λόγο, πως όσο συσπειρώνεται το κόμμα του Αλέξη και όσο ανεβάζει τα ποσοστά του, ο βασικός χαμένος της υπόθεσης είναι το ΠΑΣΟΚ, καθώς από εκεί «αντλεί» τους περισσότερους ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι στην Χαριλάου Τρικούπη που λένε πως ο Τσίπρας εκμεταλλεύεται μια υπόθεση που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη.  

Όπως μαθαίνουμε, οι συσκέψεις στην Χαριλάου Τρικούπη είναι συνεχείς και πολύωρες, προκειμένου να βρεθεί το «αντίδοτο» στις έξυπνες πολιτικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργούν εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. 

Ο χρόνος θα δείξει, εάν θα βρεθεί η κατάλληλη πολιτική λύση. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας