Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ «σφυγμομέτρηση» των νέων γκάλοπ, ο Πολάκης που… διχάζει και η επανεμφάνιση...

Η «σφυγμομέτρηση» των νέων γκάλοπ, ο Πολάκης που… διχάζει και η επανεμφάνιση Λαλιώτη

Η «σφυγμομέτρηση» των νέων γκάλοπ μετά τα δημοσιεύματα για τις υποκλοπές 

Όλοι περιμένουν με μεγάλη αγωνία τις νέες δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Και αυτό, διότι θα καταγράψουν για πρώτη φορά την άποψη της κοινής γνώμης, μετά τα νέα δημοσιεύματα για τηλεφωνικές υποκλοπές και τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, τα νέα είναι πολύ καλά για το Μέγαρο Μαξίμου και μάλλον αρνητικά για την Κουμουνδούρου και την  Χαριλάου Τρικούπη. 

Καλές πηγές μας ενημέρωσαν, ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή,  καταγράφουν σχεδόν μηδενικές απώλειες για την κυβερνώσα παράταξη. 

Μάλιστα, τα ποσοστά της ΝΔ κυμαίνονται στο 33% μέχρι και στο 35,5%. 

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει «κολλημένος» στο 23% με 25%. 

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, φαίνεται να κινείται και πάλι μεταξύ 11% και 13%.  

Εάν οι πληροφορίες επαληθευτούν και δεν υπάρξουν εκπλήξεις, τότε στο Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη ικανοποίηση, καθώς οι πολίτες δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. 

Αντίθετα, στην Κουμουνδούρου θα υπάρξει προβληματισμός, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν «επενδύσει» πολιτικά στο όλο θέμα. 

Τώρα, εάν στην πορεία, οι αποκαλύψεις τεκμηριωθούν και δημοσιοποιηθούν «καυτές» συνομιλίες, αυτό είναι «αλλουνού Παπά Ευαγγέλιο…».   

Πάντως, στην κυβέρνηση, με ξεκάθαρη εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ασχολούνται αποκλειστικά με την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας. 

Ο Πολάκης που… διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ 

Τα πάνω κάτω και τα μπρος πίσω στην Κουμουνδούρου φαίνεται πως δεν αρέσουν σε μεγάλη μερίδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και το λέμε αυτό, διότι εκεί που είχε δοθεί εντολή από το προεδρικό γραφείο να «περιοριστεί» ο Παύλος Πολάκης, ήρθαν οι «αποκαλύψεις» για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση και οι παρακολουθήσεις και έβγαλαν από τον «πάγο» τον Κρητικό πολιτικό. 

Η αλήθεια είναι ότι ο Σφακιανός φώναζε για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Τελικά ο Πολάκης επιβεβαιώθηκε, ο Πάτσης διαγράφηκε και η ΝΔ βρέθηκε στα «σχοινιά». 

Το γεγονός αυτό, όπως μαθαίνουμε, έδωσε πολλούς πόντους στον Πολάκη, ο οποίος με εντολή του Αλέξη, αναλαμβάνει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο κόμμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ο Πολάκης θα είναι πλέον η «αιχμή του δόρατος» στην «σκληρή» αντιπολιτευτική γραμμή που θέλει να ακολουθήσει ο Τσίπρας μέχρι τις εθνικές εκλογές. 

Όπως ακούγεται έντονα στους διαδρόμους των γραφείων του κόμματος στην Κουμουνδούρου, η απόφαση του προέδρου έχει ενοχλήσει πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν εγκρίνουν την «ακραία» πολιτική που ακολουθεί ο Σφακιανός πολιτικός. 

Μάλιστα, μαθαίνουμε, ότι ο Αλέξης δέχεται εισηγήσεις να μην αφήσει την κατάσταση να «ξεφύγει» και να πάμε σε «ακραία πολιτική αντιπαράθεση», καθώς, όπως λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τον πολυπόθητο μετριοπαθή κεντρώο χώρο. 

Ο χρόνος θα δείξει ποια πολιτική γραμμή θα ακολουθήσει ο Αλέξης…

Η επανεμφάνιση… Λαλιώτη, δημιουργεί ανασφάλειες στην Χαριλάου Τρικούπη 

Έχουμε αναφέρει στην στήλη μας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να «ενεργοποιήσει» και πάλι το «μυαλό» του παλαιού ΠΑΣΟΚ, τον Κώστα Λαλιώτη. 

Η απόφαση του προέδρου έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. 

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως ο Λαλιώτης επιβάλλεται να μπει ξανά δυναμικά στο κόμμα, καθώς θα συμβάλλει στην πολιτική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ. 

Υπάρχουν, όμως και στελέχη που δεν βλέπουν με «καλό μάτι» την επάνοδο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. 

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι ο Λαλιώτης θα προωθήσει δικούς του ανθρώπους σε θέσεις «κλειδιά» στο κόμμα και θα «καπελώσει» σημαντικά στελέχη, τα οποία έχουν προσφέρει στο Κίνημα σε πολύ δύσκολες στιγμές.  

Το μέλλον θα δείξει εάν ο Ανδρουλάκης έχει δίκιο ή άδικο και που τελικά θα αξιοποιηθεί ο επιτελικός αρχηγός του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Όπως και να έχει η κατάσταση, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η εμφάνιση του Κώστα Λαλιώτη στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα. 

Ο Λαλιώτης θα παρουσιάσει το βιβλίο, που αναφέρεται στην εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας των Συνταγματαρχών τον Νοέμβριο του 1973.  

Η παρουσίαση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ο τίτλος του βιβλίου είναι «Πριν σβήσουν τα φώτα». 

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που δεν συνηθίζει να μιλά για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σίγουρα θα αναφερθεί και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και όλοι στο Κίνημα – και εκτός Κινήματος – περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις του.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας