Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο μήνυμα ενότητας του Μητσοτάκη και τα «επιτελικά» στελέχη που επιλέγει ο...

Το μήνυμα ενότητας του Μητσοτάκη και τα «επιτελικά» στελέχη που επιλέγει ο Τσίπρας

Μήνυμα ενότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 Ξεκάθαρο μήνυμα πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» θα στείλει σήμερα μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο πρωθυπουργός.

Όπως μαθαίνει η στήλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει πως το κόμμα παραμένει ενωμένο παρά τα «χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχεται».

Παράλληλα, θα σημειώσει ότι ήδη έχει δώσει εντολή να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τις παρακολουθήσεις και ποιοι προσπαθούν να «εκβιάσουν» την κυβέρνηση.

«Όλα στο φως» αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός σε μια ομιλία, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης.

Παράλληλα, θα επισημάνει για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με την υλοποίηση του προγράμματός της, που περιλαμβάνει την σημαντική ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, εν μέσω της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν κρύβει την πικρία του για τις επιθέσεις που δέχεται, αλλά επισημαίνει στους στενούς συνεργάτες του ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή η κυβέρνηση να απαντήσει με έργα στις «ανυπόστατες» κατηγορίες.

Επίσης, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν με έμφαση ότι οι αποκαλύψεις για παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, είναι πολύ σοβαρές και επιβάλλεται να ερευνηθούν εις βάθος.

«Αν τα όσα γράφονται και ακούγονται έχουν κάποια βάση, τότε μιλάμε για υπόθεση κατασκοπίας και πρέπει να αποκαλυφθεί ποιοι βρίσκονται πίσω από την παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών», τόνισε χαρακτηριστικά στέλεχος της κυβέρνησης στην στήλη μας.

Να σημειωθεί, ότι η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ θα έχει ως αντικείμενο τις επικείμενες εθνικές εκλογές και την επιλογή των υποψηφίων.

Στην γραφεία της Πειραιώς ήδη φτάνουν πολλά βιογραφικά από ενδιαφερόμενους και τα αρμόδια στελέχη της ΝΔ ελέγχουν εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην επαγγελματική σταδιοδρομία και στα περιουσιακά στοιχεία των υποψηφίων, καθώς στην ΝΔ θέλουν να αποφευχθεί μια ανάλογη περίπτωση με εκείνη του Ανδρέα Πάτση.

Τα «επιτελικά» στελέχη που θα τον πλαισιώσουν επιλέγει ο Τσίπρας

 Στην Κουμουνδούρου εκτός από ικανοποίηση για τις αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων κορυφαίων υπουργών, γεγονός  που πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης, επικρατεί και «οργασμός» εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες ασχολούνται να την «χάραξη» της πολιτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Μάλιστα, πολλά στελέχη στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι ίσως η κυβέρνηση αναγκαστεί να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες και γι’ αυτό ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμος για παν ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Αλέξης επιλέγει πολύ προσεκτικά τα στελέχη που θα τον πλαισιώσουν στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.

Όλοι και όλα περνούν από «κόσκινο», καθώς ο Τσίπρας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να «εκτεθεί» από κάποια «γκάφα» συνεργάτη του.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλούς πόντους έχει πάρει ο Παύλος Πολάκης και ας διαφωνούν ανοικτά μαζί του πολλά στελέχη.

Αντίθετα, όπως μαθαίνει η στήλη, ο πρώην συμμαθητής και πολύ στενός συνεργάτης του Αλέξη, ο Νίκος Παππάς, δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, να αναλαμβάνει κάποιο σημαντικό πόστο.

Όπως λένε στον Κουμουνδούρου, η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 και η Εξεταστική Επιτροπή «κρατούν» πίσω τον Νίκο.

Πάντως, όπως λένε χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου, ο Αλέξης δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει με τον πρώην στενό του συνεργάτη.

Επίσης, μεγάλη συζήτηση γίνεται για την αξιοποίηση της Έφης Αχτσιόγλου και της Ρένας Δούρου.

Και οι δύο έχουν πολυπληθές κοινό και διαθέτουν τις ικανότητες για να δώσουν ώθηση στο κόμμα.

Βέβαια, όπως λένε χαριτολογώντας στην Κουμουνδούρου, «καλό θα είναι να εργάζονται σε διαφορετικές θέσεις και μην έχουν καμία επαφή μεταξύ τους». Για ευνόητους λόγους…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας