Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟι παράνομες ΜΚΟ, το μεταναστευτικό και ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι παράνομες ΜΚΟ, το μεταναστευτικό και ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι παράνομες ΜΚΟ και οι αποφάσεις της κυβέρνησης  

Οι αποκαλύψεις για παράνομη δράση πολλών ΜΚΟ έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να αντιδράσουν δυναμικά, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ειδικά οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα σύνορα με την Τουρκία και ασχολούνται αποκλειστικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, περνάνε καθημερινά από «κόσκινο», καθώς, σε πολλές περιπτώσεις η δράση τους αποδείχθηκε ότι ήταν όχι μόνο παράνομη, αλλά και αντεθνική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της μικρής προσφυγοπούλας που υποτίθεται πως έχασε τη ζωή της το καλοκαίρι που πέρασε στον Έβρο.

Συγκεκριμένες ΜΚΟ ανέδειξαν εν γνώσει τους την ψευδή είδηση και προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν την Ελλάδα, «αποκαλύπτοντας» δήθεν κακομεταχείριση μεταναστών από τις ελληνικές αρχές.

Τελικά η παραπληροφόρηση κατέρρευσε σαν «χάρτινος» πύργος και αποδείχθηκε ότι τα μέλη της συγκεκριμένης ΜΚΟ, είχαν στενή σχέση με τις τουρκικές αρχές και μαζί σχεδίαζαν προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας.

Το όλο θέμα, μάλιστα, έγινε αντιπολιτευτική «σημαία» από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησαν να επιτεθούν στην κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, με εντολή του πρωθυπουργού, η έρευνα σε όλες τις ΜΚΟ και ειδικά αυτές που ασχολούνται με το μεταναστευτικό θα συνεχιστεί και μάλιστα θα ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υπογράμμισαν στο GOV NEWS, ότι σταδιακά αποκαλύπτεται ένα καλοστημένο κύκλωμα, που είχε διασυνδέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και το οποίο χρησιμοποιούσε τους μετανάστες τόσο για να βγάζει χρήματα όσο και για να αμαυρώσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

 

Διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου διίστανται οι απόψεις αναφορικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο «καυτό» θέμα του μεταναστευτικού.

Όπως μαθαίνει το GOV NEWS, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν πλέον «ανοικτά» με την πολιτική των «ανοικτών συνόρων» που εξακολουθούν να υπερασπίζονται στελέχη του κόμματος.

Οι «διαφωνούντες» επισημαίνουν ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγει από τα «στερεότυπα» και τις «αγκυλώσεις» του παρελθόντος και να αναπροσαρμόσει την μεταναστευτική του πολιτική.

«Να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μεταναστών, αλλά να διαχωρίσουμε την επίσημη θέση του κόμματος από εκείνους που θέλουν ανοικτά σύνορα και λένε δημόσια πως η Ελλάδα πρέπει να τα ανοίξει και πάλι όπως έγινε το 2015-2016», λένε κάποια κορυφαία στελέχη στους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος Αλέξης, όμως, βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς στις εκλογές που έρχονται θέλει να «μαζέψει» ψήφους από παντού, καθώς τα «κουκιά δεν βγαίνουν».

Θέλει και τους ακροαριστερούς, θέλει και τους κεντρώους, αλλά και τους δυσαρεστημένους δεξιούς.

Βέβαια, η συντριπτική πλειονότητα των κεντροδεξιών δεν θέλει «ανοικτά σύνορα», αλλά συνετή μεταναστευτική πολιτική.

Για να δούμε τελικά τι θα καταφέρει ο Αλέξης…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας