Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Καρόλου, το κυρίως «μενού» και το «επιδόρπιο»…
Σημαντική, χαρακτηρίζεται από διπλωματικούς κύκλους, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λονδίνο. Ο φιλέλληνας βασιλιάς Κάρολος, ίσως αποδειχθεί το «κρυφό» χαρτί της Ελλάδας, για την επίτευξη σημαντικών στόχων της χώρα μας.
Επίσημα, η ελληνική πλευρά και το επικοινωνιακό επιτελείο του βασιλιά Καρόλου, επισημαίνουν ότι τα βασικά θέματα που θα συζητήσουν οι δύο άνδρες θα είναι κατά κύριο λόγο οικονομικής φύσεως.
Το διήμερο 28 με 29 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα μας, ενώ θα μιλήσει και σε εκδήλωση που θα γίνει στο London School of Economics, με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.
Επομένως, το κυρίως πιάτο θα περιλαμβάνει οικονομία.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται για ακόμη μια φορά, να αναφερθεί στην αναθεωρητική στάση της Τουρκίας και στις συνεχείς προκλήσεις του καθεστώτος Ερντογάν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Ακόμη, οι Κυριάκος και Κάρολος αναμένεται να κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στην αποκατάσταση του Τατοϊου, που μεγάλο μέρος του,καταστράφηκε από πυρκαγιά πριν από περίπου δύο χρόνια.
Εκτός, όμως των παραπάνω, η ατζέντα περιλαμβάνει και το… επιδόρπιο, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη ευρέως γνωστό.
Είναι γεγονός πως ο Βασιλιάς (πλέον) Κάρολος «τρέφει» ιδιαίτερα αισθήματα για την Ελλάδα.
Αυτό φάνηκε και από την παρουσία του στην Ελλάδα στον εορτασμό για την συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και την αρχή της δημιουργίας του νέου ελληνικού κράτους.
Μην ξεχνάμε ότι ο Κάρολος, πολύ συχνά επισκέπτεται το Άγιο Όρος και μένει αρκετές ημέρες σε διάφορες μονές, καθώς διατηρεί άριστες σχέσεις με πολλούς ηγούμενους και μοναχούς στο «περιβόλι της Παναγίας».
Στο παρασκήνιο, λοιπόν, της συνάντησης, όπως μαθαίνει το GOVNEWS, αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αλλά και το μέγα ζήτημα για όλους τους Χριστιανούς (Ορθόδοξους, Καθολικούς, Προτεστάντες κτλ) της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, γεγονός που οδηγεί σταδιακά, αλλά σταθερά στην καταστροφή του.
Όπως είναι γνωστό, σε τέτοιου είδους ζητήματα, που αφορούν, την πολιτιστική κληρονομιά ενός έθνους, ο Βασιλιάς Κάρολος, πάντα έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία.
Αναφορικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα – όπου το GOVNEWS με αποκλειστικό του ρεπορτάζ έχει επισημάνει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις – πολλοί είναι εκείνοι στην κυβέρνηση που σημειώνουν με έμφαση ότι, γίνονται στο παρασκήνιο σημαντικά βήματα προόδου.
Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τα οφέλη για την κυβέρνηση, εάν υπάρξει κάποια επίσημη δήλωση του Καρόλου για τα Γλυπτά που κλάπηκαν από τον Λόρδο Έλγιν.
Και πολύ περισσότερο, αν υπάρξει, πριν από τις εκλογές, μια δέσμευση των αρμοδίων του μουσείου της Αγγλίαςγια μερική επιστροφή κάποιων γλυπτών του Παρθενώνα.
Θα πρόκειται για σημαντική επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης, που θα επικροτήσει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, με ότι συνεπάγεται αυτό…