Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟι παρακολουθήσεις που… «πάτωσαν», ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και η… Λάσπα

Οι παρακολουθήσεις που… «πάτωσαν», ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και η… Λάσπα

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, είχαν στηρίξει τους τελευταίους μήνες, ολόκληρη την αντιπολιτευτική πολιτική τους στις παρακολουθήσεις που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή του τόπου.

Μάλιστα, κάποιοι συνεχίζουν ακάθεκτοι, καθώς σχεδόν κάθε Κυριακή, υπάρχουν ρεπορτάζ και βγαίνουν στο αέρα ονόματα που είχαν «πέσει» θύματα παρακολούθησης.

Βέβαια, για να πούμε και τα πράγματα ως έχουν, τα ρεπορτάζ δεν παρουσιάζουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο, αλλά οι συντάκτες τους επισημαίνουν ότι θα δημοσιοποιήσουν και αποδείξεις στο μέλλον…

Όπως και να έχει η κατάσταση – εξάλλου σύντομα θα μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει, διότι με το όλο θέμα ασχολείται κατά προτεραιότητα η δικαιοσύνη – η ουσία είναι, ότι πολιτικά και ουσιαστικά, δεν αποκόμισαν οφέλη από την συγκεκριμένη υπόθεση τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι πολίτες, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και σε αυτές που δημοσιεύονται από Μέσα Ενημέρωσης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον.

Το σύνολο των πολιτών και των μελλοντικών ψηφοφόρων ασχολείται με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Κοιτάζει πως θα βγάλει τον χειμώνα και πως θα ταΐσει και θα ζεστάνει την οικογένειά του.

Δεν τον ενδιαφέρει ποιος παρακολουθούσε ποιόν και αν τελικά παρακολουθούσε ο Μάκης τον Σάκη ή ο Σάκης τον Μάκη (τυχαία τα ονόματα).

Στο τέλος κάθε μήνα, αυτό που ενδιαφέρει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είναι η «λυπητερή» που θα έρθει από την ΔΕΗ, το Φυσικό Αέριο και το πετρέλαιο (θέρμανσης και κίνησης) κτλ.

Τα ζητήματα με τις παρακολουθήσεις και τα σκάνδαλα φαίνεται πως είναι ενδιαφέροντα περασμένων δεκαετιών. Μπορεί την δεκαετία του 1980, κυρίως, αλλά και του 1990, να ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις, στις μέρες μας όμως δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν τον κόσμο.

Ειδικά, όταν δεν υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις για ενοχή συγκεκριμένων προσώπων.

Και το νόημα των ημερών, όπως όλα δείχνουν, το έχει «πιάσει» η κυβέρνηση, καθώς αυτό καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Από την υπόθεση των παρακολουθήσεων η «φθορά» που έχει υποστεί η κυβερνώσα παράταξη είναι ελάχιστη.

Επίσης, οι πολίτες, στην πλειονότητά τους, δείχνουν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση σε ζητήματα οικονομία και ελληνοτουρκικά.

Τα όσα καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις έχουν δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ειδικά στην Χαριλάου Τρικούπη, έχουν «ανεβάσει μαύρα πανιά», διότι όχι μόνο δεν κέρδισε κάτι από την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του προέδρου Ανδρουλάκη, αλλά αντίθετα, το όλο γεγονός το έκανε «σημαία» του ο ΣΥΡΙΖΑ, που «καρπώθηκε» τα όποια ελάχιστα οφέλη.

Πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, λένε πως εδώ και καιρό, είχαν τονίσει στον Ανδρουλάκη να ρίξει τους τόνους, να αφήσει την δικαιοσύνη να λειτουργήσει και να στραφεί το Κίνημα στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, με πρώτο αυτό της οικονομίας, αλλά, όπως λένε, ο πρόεδρος δεν τους άκουσε.

Μάλιστα, όπως μαθαίνει το GOV NEWS, πολλά στελέχη λένε ευθέως στο γραφείο του προέδρου Ανδρουλάκη ότι με «Αρναούτογλου, Λάσπα και άλλους τηλεοπτικούς αστέρες δεν λύνεται το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, επιβάλλεται να αλλάξουμε πολιτική άμεσα…».

Στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως μαθαίνουμε, υπάρχουν δύο, τουλάχιστον εσωκομματικές τάσεις.

Η πρώτη, των προεδρικών, τάσσεται υπέρ της συνέχισης της «σκληρής γραμμής» κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με μπροστάρη τον Παύλο Πολάκη.

Η δεύτερη, που ασκεί κριτική στην πρώτη, επιθυμεί μια πιο μετριοπαθή στάση και ανάδειξη στο έπακρον των προβλημάτων των πολιτών.

«Να οργώσουμε την Ελλάδα και να αναδείξουμε σε κάθε περιοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμο. Αυτό κάναμε και πριν από την μεγάλη νίκη στις εκλογές του 2015…», λένε χαρακτηριστικά στελέχη στην Κουμουνδούρου.

Οι «κακές γλώσσες», λένε, πάντως, πως ο πρόεδρος Τσίπρας, μάλλον θα ακολουθήσει την πρώτη τάση, μαζί με τον Παύλο και όπου τον βγάλει.

Σημ. Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός, πως κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Αχτσιόγλου και Δούρου ή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και όχι μόνο, δεν έχουν βγει μπροστά, όσο θα περίμενε κάποιος.

Με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε πολύ σύντομα…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας