Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ «κόκκινη κάρτα» στην Εύα Καϊλή και τα προβλήματα στην… «Ομπρέλα»

Η «κόκκινη κάρτα» στην Εύα Καϊλή και τα προβλήματα στην… «Ομπρέλα»

Δεν είναι η πρώτη και φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία φορά, που η Εύα Καϊλή, προκαλεί με τις δηλώσεις της.

Λες και το κάνει επίτηδες και θέλει να τα «ακούει» από τον πρόεδρο Ανδρουλάκη, αλλά και από άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Οι διαφωνίες της για κάποιες κινήσεις του Νίκου είναι γνωστές και έχουν επισημανθεί δημόσια, γεγονός που ο Κρητικός πολιτικός δεν ξεχνά.

Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αναφερόμενη σε ένα θέμα που αφορά την δημοκρατία, την ελευθερία και τα εργασιακά δικαιώματα.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε δυσμενή σχόλια, καθώς τόνισε με έμφαση ότι «το Κατάρ πρωτοπορεί στα εργασιακά δικαιώματα»!

Όπως λένε οι «κακές γλώσσες» στην Χαριλάου Τρικούπη, μάλλον η Εύα επηρεάστηκε από τις συχνές και πολυήμερες επισκέψεις της στο Κατάρ, όπου συναντήθηκε με κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας.

Φυσικά η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, καθώς ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη της ηγεσίας του Κατάρ παραδέχονται πλέον ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή γηπέδων και άλλων υποδομών εν όψει του Μουντιάλ, εκατοντάδες εργάτες έχασαν την ζωή τους.

Να σημειωθεί, ότι τα όσα είπαν στελέχη της ηγεσίας του Κατάρ είναι μονάχα ένας μέρος της αλήθειας, καθώς τα στοιχεία που προκύπτουν από ρεπορτάζ μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, καταγράφουν ελλιπέστατα μέτρα ασφάλειας για τους εργάτες και δεκάδες χιλιάδες θανάτους και όχι μόνο μερικές εκατοντάδες.

Όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα παραπάνω είναι πλέον γνωστά στους πολίτες σε όλο τον πλανήτη και πολύ περισσότερο στους πολιτικούς.

«Είναι δυνατόν η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ευρωβουλευτής, να μην έχει ακούσει τίποτα;», αναρωτιούνται στην Χαριλάου Τρικούπη.

Όσο πάει και απομακρύνεται η τρίτη θητεία στην Ευρωβουλή για την Εύα…

 

Τα προβλήματα στην… «Ομπρέλα» φέρνουν χαμόγελά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Μαθαίνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα κορυφαία στελέχη της ισχυρής εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα» ετοιμάζονται να ακολουθήσουν διαφορετικό πολιτικό δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, κάποια δυνατά «χαρτιά» της Ομπρέλας έχουν ήδη αποστασιοποιηθεί από τον κυρίως κορμό της τάσης, καθώς δεν βλέπουν να οδηγεί πουθενά η πολιτική πορεία που ακολουθείτε από τα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που την απαρτίζουν κατά κύριο λόγο.

Όπως ακούγεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα «ηχηρά» ονόματα που απομακρύνεται σταδιακά είναι η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία είχε βγει πρώτη σε ψήφους στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

Εάν οι φήμες επαληθευτούν θα πρόκειται για μεγάλη απώλεια της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αποδυναμώνεται σημαντικά.

Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες θα μπορούν να χαμογελούν με ικανοποίηση, καθώς όσοι φεύγουν από την Ομπρέλα «πηγαίνουν» πιο κοντά στον πρόεδρο.

Κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν με νόημα, ότι η Έφη ήταν θέμα χρόνου να πλησιάσει πιο κοντά στον Αλέξη, καθώς ο σύντροφός της Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όσα ακούγονται και λέγονται βέβαια, καλό θα είναι να τα δούμε και στην πράξη, διότι πολλές φορές η αλήθεια είναι διαφορετική από τις πληροφορίες που «διακινούν» στα δημοσιογραφικά γραφεία στελέχη διαφόρων κομμάτων.

Πάντως, κάποιοι που διαθέτουν πολύ χιούμορ στην Κουμουνδούρου λένε με νόημα τις τελευταίες ημέρες πως «πολύ θα θέλαμε να δούμε να εργάζονται στον ίδιο χώρο και για τον ίδιο λόγο η Έφη Αχτσιόγλου με την Ρένα Δούρου…».

Εμείς δεν γνωρίζουμε γιατί το λένε αυτό, αλλά σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας