Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Άδωνις, τα Δεκεμβριανά, η Αριστερά και οι αλήθειες που… ενοχλούν

Ο Άδωνις, τα Δεκεμβριανά, η Αριστερά και οι αλήθειες που… ενοχλούν

Είναι λάτρης των social media και το δηλώνει σε κάθε ευκαιρία. Μάλιστα, τα αξιοποιεί στο έπακρον και βρίσκεται συνεχώς σε άμεση επαφή με τους πολίτες, είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν μαζί του.

Ο λόγος για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος με ένα tweet κατάφερε για ακόμη μια φορά,να δημιουργήσει χιλιάδες σχόλια, για ένα θέμα που απασχολούσε και συνεχίζει να απασχολεί εκείνους που ασχολούνται με την νεότερη ιστορία της χώρας μας.

Το ιστορικό γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε ο Άδωνις ήταν τα «Δεκεμβριανά» και τα σχόλια που έκανε δεν άρεσαν σε εκείνους που βρίσκονται στο χώρο της αριστεράς και ιδιαίτερα στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, αυτοί που έγιναν «πυρ και μανία» ήταν εκείνοι που κινούνται σε κύκλους της άκρας αριστεράς.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης έγραψε:

«3 Δεκεμβρίου 1944 – 11 Ιανουαρίου 1945 ίσως η πιο σκληρή αλλά και πιο κρίσιμη περίοδος της Νεωτέρας Ελληνικής Ιστορίας. Χάρη σε πολλούς ήρωες, από τους οποίους ξεχωρίζω τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τον Θρασύβουλο Τσακαλώτο, η Ελλάς έμεινε στη Δύση και γλίτωσε τη μοίρα των Βαλκανίων».

Να σημειωθεί, για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι ο Στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος ήταν θείος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του πρώην υπουργού Οικονομικών και κορυφαίου σήμερα στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο θείος του Ευκλείδη ήταν επικεφαλής του ελληνικού στρατού, που κράτησε την Αθήνα και αναχαίτισε τις επιθέσεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και ήταν φανατικός αντικομουνιστής. 

Μόλις το ανάρτησε ο Άδωνις έγινε ο κακός χαμός…

Άμεσα άρχισαν οι επιθέσεις εναντίον του, ενώ τα περισσότερα site που πρόσκεινται στον χώρο της αριστεράς, προσπάθησαν να «αποδημήσουν» τις απόψεις του.

Ποια είναι, όμως, η πραγματικότητα;

Καταρχάς, τους άνδρες και τις γυναίκες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, τους πρόδωσε ο σύντροφος Ιωσήφ Στάλιν.

Και αυτό, διότι, όπως πλέον επισημαίνουν όλοι οι αντικειμενικοί ιστορικοί, ο Στάλιν συμφώνησε η Ελλάδα να ενταχθεί στη Δύση, καθώς οι Σύμμαχοι του παραχώρησαν την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την  Ουγγαρία, την Τσεχοσλοβακία κτλ.

Επομένως, το «πράσινο» φως για την διάλυση του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ, δόθηκε από την Μόσχα! Δηλαδή, από τους συντρόφους και ομοϊδεάτες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ.

Αναφορικά τώρα με το μέλλον της χώρας μας, εάν είχαν επικρατήσει οι δυνάμεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, ερευνητές και ιστορικοί, πολλοί εκ των οποίων ανήκαν στην αριστερά και έζησαν από κοντά τα γεγονότα τον Δεκέμβριο του 1944, έγραψαν βιβλία στα οποία αναφέρουν ότι η μοίρα της Ελλάδας θα ήταν η ίδια, ίσως και χειρότερη, από την μοίρα των χωρών, που ανήκαν στην σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ.

Μην ξεχνάμε, ότι σε όλες τις χώρες που βρίσκονταν ουσιαστικά υπό την κατοχή την Σοβιετικής Ένωσης, είχε επιβληθεί σκληρό αριστερό δικτατορικό καθεστώς, με χιλιάδες φυλακίσεις δημοκρατικών πολιτών, πολλές απαγορεύσεις, όπως διαδηλώσεις, σχόλια κατά των σοβιετικών κυβερνήσεων κτλ.

Θυμόμαστε όλοι τα Σοβιετικά τανκς στην Πράγα, στις 20 Αυγούστου του 1968, που εισέβαλλαν στην τότε Τσεχοσλοβακία για να καταστείλουν την εξέγερση φοιτητών και πολιτών, που διαδήλωναν κατά της Σοβιετικής χούντας. Ήταν η καταστολή της λεγόμενης «Άνοιξης της Πράγας».

Μήπως, πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να αντικρίσουμε χωρίς κομματικές παρωπίδες την πραγματικότητα;

Εάν συνέβαινε αυτό, μάλλον θα ξημέρωναν καλύτερες ημέρες για όλους!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας