Το Qatar Gate, η «σιγή ιχθύος» από τον ΣΥΡΙΖΑ και η «σούπα» που… «χάλασε»

Μια πολύ «περίεργη» σιωπή γύρω από το θέμα που έχει προκύψει με την πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, επικρατεί στους «κόλπους» του ΣΥΡΙΖΑ. Ελάχιστες, έως… μηδενικές δηλώσεις από τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «σηκώσει» το θέμα του Qatar Gate.

Μπορούμε να φανταστούμε όλοι, τι θα συνέβαινε, εάν η Εύα ήταν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε βγει στα «κάγκελα» και θα φώναζε για «σκάνδαλο μεγατόνων», που αφορά όχι μόνο ένα πρόσωπο, αλλά συνολικά το κόμμα της «γαλάζιας» παράταξης.

Στην περίπτωση της Καϊλή και του ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα.

Μονάχα τα «τυπικά» για μια τέτοια υπόθεση. Απλή καταδίκη του γεγονότος, ενώ η πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει με έμφαση: «Περιμένετε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει».

Όπως μαθαίνει το GOVNEWS, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά χαμηλούς τόνους στην όλη υπόθεση.

Όπως ακούγεται έντονα στην Κουμουνδούρου, δόθηκε εντολή από το γραφείο του προέδρου Τσίπρα να μην υπάρξει «επίθεση» στο ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό, διότι ο Αλέξης δεν θέλει να έρθει σε άμεσα και σφοδρή σύγκρουση με τον Νίκο, διότι θεωρεί πως υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας των δύο κομμάτων στις επικείμενες εκλογές και ιδιαίτερα στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική.

Επομένως, ο Τσίπρας θέλει να έχει από κοντά τον Ανδρουλάκη…

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πολλά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ, που διαφωνούν «κάθετα» με την τακτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Αλέξης, διότι, όπως λένε, η υπόθεση της Εύας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προσελκύσει και πάλι η Κουμουνδούρου τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επέστρεψαν μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην «πράσινη» βάση τους.

Επίσης, πολιτικοί κύκλοι, υπογραμμίζουν ότι η υπόθεση της Καϊλή δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα στην πολιτική «γραμμή» που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και των «σκανδάλων» που προσπαθεί να «φορτώσει» στην κυβερνώσα παράταξη.

Τώρα στο «κάδρο» έχει μπει και το ΠΑΣΟΚ και αυτό τους «χαλάει την σούπα»…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More