Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤα προειδοποιητικά «πυρά» Καλογρίτσα, η «ταραχή» στον ΣΥΡΙΖΑ και οι αποκαλύψεις που...

Τα προειδοποιητικά «πυρά» Καλογρίτσα, η «ταραχή» στον ΣΥΡΙΖΑ και οι αποκαλύψεις που έρχονται…

Είχαμε επισημάνει κατ’ επανάληψη στο GOV NEWS και στη στήλη Government, ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ήταν αποφασισμένος να προασπίσει το όνομα και την τιμή του στην δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εξάλλου, όπως ο ίδιος έλεγε δημόσια, εφόσον τον «πούλησαν οι πρώην σύντροφοί του» θα αποκαλύψει τα πάντα, για να αποδείξει ότι δεν πήρε χρήματα από την όλη υπόθεση και πως λειτουργούσε με εντολές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, είχε τονίσει επανειλημμένα, ότι έχει στην κατοχή του «ένα παλιό κινητό», στο οποίο έχει καταγράψει συνομιλίες με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής και ο επικεφαλής της προσπάθειας της Κουμουνδούρου, να αναδιαμορφώσει το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας μας.

Όπως επισημαίνουν άνθρωποι που γνωρίζουν τα παρασκήνια της υπόθεσης, η «καυτή» κατάθεση της γραμματέας του Καλογρίτσα, αποτελεί μονάχα μια «προειδοποίηση» από τον επιχειρηματία προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και αποκαλύψεις.

«Θα τρίζει συθέμελα η Κουμουνδούρου με τα όσα θα αποκαλυφθούν», μας είπαν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται, ότι η επί 40 χρόνια γραμματέας του επιχειρηματία Ευθαλία Διαμαντή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στην κατάθεσή της σημείωσε ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)».

Επίσης, τόνισε ότι χρήματα δίνονταν, ακόμη και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία σχεδίαζαν την λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας.

«Από τον κ. Καλογρίτσα ζήτησαν να βοηθήσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού που θα ήταν ένα κανάλι του κόμματος στο οποίο κουμάντο θα έκανε ο Νίκος Παππάς και το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ), από τον Καλογρίτσα ζήτησαν να “δανείσει” το όνομά του για τη σύσταση του καναλιού. Το κανάλι θα ήταν του κόμματος. Θα έκανε κουμάντο το κόμμα, ο Νίκος Παππάς».

Το θέμα, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει πολιτική «κόντρα» με την ΝΔ, να ζητεί από το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.

Ειδικότερα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε χθες Παρασκευή, η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα κατέθεσε ενόρκως, με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας έχει τρεις επιλογές:

α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το καλό του κόμματος».

β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια.

Από εχθές που έγιναν οι αποκαλύψεις, η σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκκωφαντική».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς κατέθεσε μήνυση κατά της γραμματέας του Καλογρίτσα και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της.

Οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν.

Μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς.

Η σπουδή τους όμως άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της.

Ας συνεχίσουν έτσι.

Η ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει».

Με λίγα λόγια «άρχισαν τα όργανα» στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και έχουν να ακούσουν ακόμη πολλά τα αυτιά μας και να δουν τα μάτια μας (διότι ακούμε ότι υπάρχει και οπτικό υλικό…).

Εμείς να επισημάνουμε ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον και το GOV NEWS δεν στηρίζει καμία πλευρά, απλά παραθέτει τα γεγονότα και το ρεπορτάζ. Αυτά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις!

Εμείς θα σας ενημερώνουμε τόσο για το προσκήνιο, όσο και για το παρασκήνιο της όλης υπόθεσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας