Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Νίκος Παππάς, ο δήμος Αθηναίων και η «τάπα» του ΚΚΕ στον...

Ο Νίκος Παππάς, ο δήμος Αθηναίων και η «τάπα» του ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός από τις εθνικές εκλογές, «ζυμώσεις» γίνονται και για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό όλα τα κόμματα έχουν αρχίσει τις «βολιδοσκοπήσεις» και προσπαθούν να βρουν ότι καλύτερο κινείται στην «αγορά».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούστηκε και γράφτηκε ότι ο γνωστός μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς θα διεκδικούσε τον δήμο Αθηναίων υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα εγχείρημα, ομολογουμένως, πολύ δύσκολο, καθώς η δυναμική του Μπακογιάννη στον δήμο της Αθήνας είναι αδιαμφισβήτητη, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα η όλη προσπάθεια εγκαταλείπεται καθώς την πιθανή υποψηφιότητα του Παππά δεν την στηρίζουν άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μαθαίνει το GOV NEWS και η στήλη Government, ο πρόεδρος Αλέξης και οι στενοί του συνεργάτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια «προοδευτική συμμαχία» και στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα στο δήμο Αθηναίων, ώστε να έχει μια αξιοπρεπή  παρουσία ο υποψήφιος που θα πρότειναν.

Εκ του αποτελέσματος αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Η πρώτη «πόρτα» στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από το ΚΚΕ. Μάλιστα, όπως ακούγεται στην πολιτική «πιάτσα» τα στελέχη του Περισσού δεν δέχθηκαν καν να μπουν σε μια τέτοιου είδους συζήτηση.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Ανδρουλάκης απέφυγε να πάρει θέση και αρνήθηκε ευγενικά να στηρίξει τον εκλεκτό του προέδρου Αλέξη.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν στο GOV NEWS, ότι το ΠΑΣΟΚ  θέλει να «κατεβάσει» δικό του υποψήφιο στον Δήμο Αθηναίων και ο πρόεδρος Νίκος ψάχνει κάποιο «ηχηρό» όνομα.

Επίσης, στην Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στις εθνικές εκλογές και το πως θα «συμπορευθούν», εάν «συμπορευθούν», ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Εμείς, επαναλαμβάνουμε, όλα του γάμου δύσκολα…      

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας