Ο Τσίπρας, ο Τζανακόπουλος, οι εμμονές στον ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιδράσεις

Για ακόμη μια φορά, η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζει εμμονές, που δημιουργούν γενικότερο πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που προσπαθεί να αναδείξει η Κουμουνδούρου, αλλά, όπως λένε ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με λάθος τρόπο.

Πολλοί είναι πλέον εκείνοι, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του προσπαθούν με λάθος τρόπο να προσεγγίσουν τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, που κινούνται στον χώρο του κέντρου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης πουν επικρατεί είναι ότι ακόμη και στελέχη που πρόσκεινται στην εσωκομματική τάση «Ομπρέλα», επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος Αλέξης «σύρεται» από «ακραίες αριστερές φωνές» εντός του κόμματος, που αναδεικνύουν θέματα είτε που δεν υπάρχουν, είτε που προκαλούν την δυσαρέσκεια της πλειονότητας των πολιτών.

Ιδιαίτερη συζήτηση και κριτική στην πολιτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται για την υπόθεση της μικρής προσφυγοπούλας, της «μικρής Μαρίας»,που υποτίθεται ότι έχασε την ζωή της στον ποταμό Έβρο.

Όπως αποδεικνύεται σήμερα, η όλη υπόθεση ήταν «στημένη» με προβοκατόρικο τρόπο για να εκτεθούν διεθνώς, η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα το έκανε «σημαία» της η Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν κατηγορώντας την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών που φτάνουν στα σύνορά της.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση για την διάψευση του θέματος, που προέβαλαν χωρίς αποδείξεις, όλα σχεδόν τα στελέχη του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και κάποια κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επέκταση του φράκτη στον Έβρο.

Αποκορύφωμα αποτέλεσαν οι δηλώσεις του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε με έμφαση ότι «ο φράκτης στον Έβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης Government, στελέχη της μετριοπαθούς πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι οι εν λόγω δηλώσεις «είναι άστοχες», καθώς δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση της ΝΔ να ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι το όλο θέμα θέλει μια πιο προσεκτική προσέγγιση, διότι η πλειονότητα των πολιτών σε όλες τις δημοσκοπήσεις -ακόμη και σε εκείνες που δημοσιοποιούνται από Μέσα Ενημέρωσης που κινούνται στον χώρο της αριστεράς- θέλει προστασία των συνόρων και θεωρεί ότι καλώς, η κυβέρνηση επεκτείνει τον φράκτη στον Έβρο.

Αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι η έλευση της Πόπης Τσαπανίδου «μπερδεύει» ακόμη περισσότερο την κατάσταση, διότι εκφράζει άλλες απόψεις από εκείνες στενών συνεργατών του Αλέξη.

Σιγή ιχθύος, πάντως, από τον πρόεδρο Αλέξη…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More