Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Τσίπρας, ο Τζανακόπουλος, οι εμμονές στον ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιδράσεις

Ο Τσίπρας, ο Τζανακόπουλος, οι εμμονές στον ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιδράσεις

Πολλοί είναι πλέον εκείνοι, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του προσπαθούν με λάθος τρόπο να προσεγγίσουν τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, που κινούνται στον χώρο του κέντρου.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης πουν επικρατεί είναι ότι ακόμη και στελέχη που πρόσκεινται στην εσωκομματική τάση «Ομπρέλα», επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος Αλέξης «σύρεται» από «ακραίες αριστερές φωνές» εντός του κόμματος, που αναδεικνύουν θέματα είτε που δεν υπάρχουν, είτε που προκαλούν την δυσαρέσκεια της πλειονότητας των πολιτών.

Ιδιαίτερη συζήτηση και κριτική στην πολιτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται για την υπόθεση της μικρής προσφυγοπούλας, της «μικρής Μαρίας»,που υποτίθεται ότι έχασε την ζωή της στον ποταμό Έβρο.

Όπως αποδεικνύεται σήμερα, η όλη υπόθεση ήταν «στημένη» με προβοκατόρικο τρόπο για να εκτεθούν διεθνώς, η Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα το έκανε «σημαία» της η Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν κατηγορώντας την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών που φτάνουν στα σύνορά της.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση για την διάψευση του θέματος, που προέβαλαν χωρίς αποδείξεις, όλα σχεδόν τα στελέχη του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και κάποια κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επέκταση του φράκτη στον Έβρο.

Αποκορύφωμα αποτέλεσαν οι δηλώσεις του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε με έμφαση ότι «ο φράκτης στον Έβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης Government, στελέχη της μετριοπαθούς πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι οι εν λόγω δηλώσεις «είναι άστοχες», καθώς δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση της ΝΔ να ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι το όλο θέμα θέλει μια πιο προσεκτική προσέγγιση, διότι η πλειονότητα των πολιτών σε όλες τις δημοσκοπήσεις -ακόμη και σε εκείνες που δημοσιοποιούνται από Μέσα Ενημέρωσης που κινούνται στον χώρο της αριστεράς- θέλει προστασία των συνόρων και θεωρεί ότι καλώς, η κυβέρνηση επεκτείνει τον φράκτη στον Έβρο.

Αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι η έλευση της Πόπης Τσαπανίδου «μπερδεύει» ακόμη περισσότερο την κατάσταση, διότι εκφράζει άλλες απόψεις από εκείνες στενών συνεργατών του Αλέξη.

Σιγή ιχθύος, πάντως, από τον πρόεδρο Αλέξη…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας