Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Μητσοτάκης, το «στοίχημα» της Κρήτης και οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις… έκπληξη!

Ο Μητσοτάκης, το «στοίχημα» της Κρήτης και οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις… έκπληξη!

Ένα νησί με περίπου 600.000 μόνιμους κατοίκους και δεκάδες χιλιάδες που μένουν σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά ψηφίζουν στον τόπο καταγωγής τους, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο από τα επιτελεία όλων των κομμάτων, εν όψει των εθνικών εκλογών.

Όλα τα κόμματα προσπαθούν να αποκτήσουν όσο το δυνατόν καλύτερες προσβάσεις στην Κρήτη, καθώς διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος των εκλογών.

Στις εκλογές του 2019, παρά την μεγάλη αποχή, ψήφισαν συνολικά περίπου 344.000 πολίτες σε όλους τους νομούς της Κρήτης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επικρατεί οριακά της ΝΔ στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι, ενώ στο Ηράκλειο η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 13 μονάδες.

Η Κρήτη, συνολικά, σε όλους τους νομούς,«βγάζει» 16 βουλευτές. Ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός.

Επομένως, το διακύβευμα για την «γαλάζια» παράταξη είναι μεγάλο και μην ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός είναι Κρητικός και συγκεκριμένα Χανιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει «ρίξει» ιδιαίτερο βάρος στην Κρήτη και έχουν ήδη συσταθεί ομάδες σε κάθε νομό που πηγαίνουν σε όλα τα χωριά, μικρά και μεγάλα, μιλούν με τους κατοίκους, καταγράφοντας προβλήματα και παράπονα.

Όπως μαθαίνει από καλές πηγές της μεγαλονήσου το GOVNEWS και η στήλη Government,όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στο νησί, «κρυφές» και φανερές, δείχνουν ότι η ΝΔ κρατά τα θετικά ποσοστά που έλαβε στις εκλογές του 2019, παρουσιάζοντας αυξητικές τάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα βαθμό διατηρεί την δυναμική του και μεγάλος χαμένος εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, που σταδιακά χάνει σημαντική από την δύναμη που είχε αποκτήσει με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρεία του Κινήματος Αλλαγής.

Ένα βασικό ζητούμενο για την ΝΔ είναι να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες που δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές να πάνε να ψηφίσουν στις επικείμενες δίπλες εκλογές.

Το δίλημμα που τίθεται από τα «γαλάζια» στελέχη προς τους Κρητικούς είναι ένα και είναι πολύ ισχυρό: Σταθερότητα ή ακυβερνησία.

Και το σίγουρο είναι πως οι πολίτες σε ένα νησί όπως η Κρήτη, που κάθε χρόνο το επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες, με πλούσια πρωτογενή παραγωγή και σημαντικές εξαγωγές, δεν θα ήθελαν ακυβερνησία, που σημαίνει μεγάλη απώλεια εσόδων.

Το στοίχημα είναι μεγάλο, να δούμε ποιος θα το κερδίσει…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας