Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Τζανακόπουλος, η Τσαπανίδου, η πρόταση μομφής και η «κόντρα» για την...

Ο Τζανακόπουλος, η Τσαπανίδου, η πρόταση μομφής και η «κόντρα» για την επικοινωνιακή γραμμή

Όσο οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν «στενάχωρα» αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο εντείνονται οι γκρίνιες και οι «κόντρες» στην Κουμουνδούρου.

Εν μέσω της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος Τσίπρας, δημιουργούνται πολλαπλά ζητήματα, στα οποία ο μοναδικός που μπορεί να δώσει λύση είναι ο ίδιος ο Αλέξης και κανείς άλλος.

Και το λέμε αυτό, διότι όπως είπε στο GOV NEWS και στη στήλη Government μια αξιόπιστη πηγή από την Κουμουνδούρου, υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες, ακόμη και για την πρόταση μομφής, αλλά και για τον χειρισμό της όλης κατάστασης.

Όπως μαθαίνει η στήλη Government, από την μια πλευρά βρίσκεται η  νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Πόπη Τσαπανίδου και από την άλλη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η Πόπη είναι υπέρμαχος της «ήπιας» και με σοβαρά επιχειρήματα αντιπολίτευσης, ενώ ο Δημήτρης αντίθετα επιδιώκει μια ευθεία και «σκληρή» σύγκρουση με την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και με «χτυπήματα» κάτω από τη μέση.

Η τακτική του Τζανακόπουλου φάνηκε σε όλες τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, όπου δεν δίστασε να χαρακτηρίσει αλήτη, ακόμη και τον κατά βάση ήρεμο και ήπιων τόνων Γιώργο Κουμουτσάκο.

Μάλιστα, μετά την λεκτική επίθεση που του εξαπέλυσε τον απείλησε και με μήνυση! «Είσαι αλήτης θα σου κάνω μήνυση», είπε χαρακτηριστικά, ο πολύ στενός συνεργάτης του Τσίπρα, στον εμβρόντητο Κουμουτσάκο.

Σε αυτή την τακτική είναι αντίθετη η Πόπη, η οποία εξάλλου επιλέχθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να προσπαθήσει με τον ήπιο και συγκροτημένο χαρακτήρα της Τσαπανίδου, να προσελκύσει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κέντρου.

Αυτό, όμως δεν φαίνεται στην πράξη, καθώς ο Τζανακόπουλος, ο Πολάκης και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εξαπολύσει «σφοδρή» επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, σίγουρα δεν λειτουργούν αυτοβούλως. Έχει δοθεί το «πράσινο φως» από την ηγεσία του κόμματος για να λειτουργούν κατ’ αυτό τον τρόπο.

Επομένως, ο Αλέξης προσπαθεί να «παίξει» σε διπλό ταμπλό. Και στο ήρεμο και στο άγριο.

Είναι γνωστό όμως, ότι όποιος προσπαθεί να ισορροπήσει πατώντας πάνω σε δύο βάρκες, αργά ή γρήγορα θα πέσει στο νερό.

Όπως ακούγεται στην Κουμουνδούρου, η Τσαπανίδου προσπαθεί ακόμη να βρει τα «πατήματά» της μέσα στο κόμμα, αλλά σίγουρα βλέπει καταστάσεις που της πολυαρέσουν.

Η Πόπη, όπως λένε όσοι την γνωρίζουν καλά, είναι μια «ήρεμη δύναμη», αλλά όταν βλέπει καταστάσεις που δεν της αρέσουν αντιδρά και διαχωρίζει την θέση της.

Η Πόπη έχει μεγάλη υπομονή, να δούμε όμως πότε θα εξαντληθεί…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας