Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤα χαμόγελα και η αγωνία στους διαδρόμους της Βουλής, το άγχος της...

Τα χαμόγελα και η αγωνία στους διαδρόμους της Βουλής, το άγχος της επανεκλογής

Μπορεί να «άνοιξαν» οι ουρανοί χθες στην Αθήνα και να πλημμύρισαν και πάλι, πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την διεξαγωγή των εργασιών στην Βουλή, με κεντρικό θέμα την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Το καφενείο και οι διάδρομοι της Βουλής «έσφυζαν» από ζωή και παντού έβλεπες «πηγαδάκια» με βουλευτές να συζητούν τις τελευταίες εξελίξεις.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις στις συζητήσεις συμμετείχαν βουλευτές και των τριών «μεγαλύτερων» κομμάτων.

Βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, συζητούσαν ήσυχα, απλά, χωρίς εντάσεις, αλλά με πολλά εκατέρωθεν «πειράγματα» και «σπόντες».

Δηλαδή, καμία σχέση με αυτό που βλέπει κάποιος, μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου υπάρχει ένταση και λεκτικοί διαπληκτισμοί μεταξύ των βουλευτών.

Το GOV NEWS και η στήλη Government είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα όσα διαδραματίσθηκαν χθες, στο περιθώριο της συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η πλειονότητα των βουλευτών της ΝΔ ήταν άνετοι, χαμογελαστοί και διασκέδαζαν την όλη κατάσταση.

Αντίθετα, οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, έδειχναν πολύ προβληματισμένοι από τις πολιτικές εξελίξεις.

Πολλοί μάλιστα, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν έκρυβαν την αντίθεση τους, στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς όπως έλεγαν, δεν θα αποκομίσει κάτι ουσιαστικό η αντιπολίτευση, ενώ αντίθετα, θα συσπειρώσει ακόμη περισσότερο την ΝΔ, σε μια εποχή που κυριαρχεί η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση.

«Η κριτική πρέπει καθημερινά να εστιάζεται στα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και όχι να παράσχουμε μόνοι μας στηρίγματα για να βγαίνει από την δύσκολη κατάσταση η κυβέρνηση», μας είπε χαρακτηριστικά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί η άποψη ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αναφορικά με μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι διάχυτη η ανησυχία για την υγεία του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και αν θα αναρρώσει σύντομα, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην πολύ απαιτητική προεκλογική «μάχη».

Επίσης, ιδιαίτερη ανησυχία επικρατούσε μεταξύ των βουλευτών της αντιπολίτευσης, αναφορικά με την επανεκλογή τους στις εκλογές.

«Εάν η ΝΔ στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση αποκτήσει αυτοδυναμία, πολλοί θα μείνουμε εκτός Βουλής», μας είπαν χαρακτηριστικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και η απορία μας είναι η εξής: Εμείς κάναμε μια βόλτα στους διαδρόμους της Βουλής και ακούσαμε τα παραπάνω, οι πρόεδροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δεν γνωρίζουν τι θέλουν οι βουλευτές τους και ακολουθούν διαφορετική πολιτική;

Άγνωστε αι βουλαί του Κυρίου…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας