Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Καραμανλής, οι σχέσεις με Μητσοτάκη, η σκανδαλολογία και οι εθνικές εκλογές

Ο Καραμανλής, οι σχέσεις με Μητσοτάκη, η σκανδαλολογία και οι εθνικές εκλογές

Γράφαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ότι το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε επαφή με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο Κυριάκος θέλει και τους δύο στην πρώτη γραμμή της εκλογικής «μάχης», προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας.

Ο Σαμαράς έχει από καιρό υπογραμμίσει ότι θα «κατέβει» υποψήφιος και θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τον Κυριάκο.

Αντίθετα, το τοπίο δεν είχε ξεκαθαρίσει αναφορικά με τις προθέσεις του Κώστα Καραμανλή, καθώς «παιζόταν» εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Την κατάσταση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο πρόεδρος Αλέξης με την πρόταση δυσπιστίας, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί στήριξαν την κυβέρνηση και τον Κυριάκο.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα, πολιτικοί κύκλοι, το εγχείρημα του Τσίπρα ήταν από την αρχή «καμένο», διότι ο Καραμανλής απεχθάνεται την σκανδαλολογία, καθώς έχει πέσει θύμα και ο ίδιος με την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Όπως ακούγεται έντονα τις τελευταίες ημέρες,ο Κώστας Καραμανλής έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Αν και αρχικά αμφιταλαντευόταν, όπως μαθαίνει το GOVNEWS και η στήλη Government, μετά τον Σαμαρά και ο Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερη ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά, στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και αυτό διότι, όπως είναι γνωστό, τον Καραμανλή τον ακολουθούν πιστά δεκάδες χιλιάδες οπαδοί του, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και η υποψηφιότητά του αναμένεται να προσελκύσει πολίτες, που ίσως δεν θα πήγαιναν να ψηφίσουν, ειδικά στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός έχει σταθερές «βάσεις» και στο χώρο του κέντρου, που αποτελεί βασικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφασή του, ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να την ανακοινώσει επίσημα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στον Φεβρουάριο.

«Όσο περνά ο χρόνος, ολοένα και πιο κοντά έρχεται η αυτοδυναμία για την ΝΔ», λένε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Προσοχή, παιδιά, η πολιτική είναι κινούμενη άμμος», λέμε εμείς…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας