Ο Βενιζέλος, το «άδειασμα» από τον Μητσοτάκη και οι «δύσκολες» σχέσεις με Ανδρουλάκη

Από ένθερμος οπαδός της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ και τα θετικά σχόλια για την διακυβέρνηση Μητσοτάκη, στην «ρήξη» και το «άδειασμα» από τον πρωθυπουργό, από το βήμα της Βουλής. Ο Βενιζέλος προσπαθεί απεγνωσμένα να μπει και πάλι, στο πολιτικό «κάδρο».

Έχουμε επισημάνει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στην στήλη μας ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιδεικνύει μια αναίτια επιθετική πολιτική συμπεριφορά προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ένα από τα θέματα που ασχολήθηκε και σχολίασε επικριτικά για την κυβέρνηση είναι το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν και είναι γνωστό πως ο Βενιζέλος είναι άριστος γνώστης του Συντάγματος, υπέπεσε σε λάθη και παραλήψεις.

Καταρχάς τόνισε ότι απαγορεύεται να παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα από την ΕΥΠ και εν συνεχεία, μετά από παρέμβαση στελεχών της κυβέρνησης, ανασκεύασε, σημειώνοντας ότι δεν είναι παράνομο.

Μάλιστα, τα επιχειρήματα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ,τα έκαναν σημαία τους ο πρόεδρος Τσίπρας και όλα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας αρνητική εικόνα για τον Ευάγγελο στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής.

«Πιο πολύ στήριξαν τις θέσεις του Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ απ’ ότι στο ΠΑΣΟΚ», έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το πολιτικό παρασκήνιο της χώρας μας, ο Βενιζέλος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το θέμα των παρακολουθήσεων για να έρθει πιο κοντά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και για να ρίξει «γέφυρες» συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνουν καλές πηγές στο GOVNEWS και στη στήλη Government, ο Ευάγγελος προχώρησε σε αυτή την κίνηση, εφόσον δεν τελεσφόρησαν οι προσπάθειές του να φέρει κοντά, τους Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.

Με την αλλαγή πολιτική στάσης, προσπάθησε να προσεγγίσει τις πολιτικές θέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εμφανίζεται να μην θέλει σε καμία περίπτωση μια συνεργασία με τον Κυριάκο  Μητσοτάκη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πολιτική «γραμμή» του Ευάγγελου δεν έχει τα επιθυμητά γι’ αυτόν αποτελέσματα, καθώς και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναθέσει κάποιο σημαντικό ρόλο στον πρώην κορυφαίο υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα, έχει προκαλέσει και αρνητικά σχόλια για την προσέγγιση που κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως, ο πρώην κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι διπλά χαμένος.

Αναφορικά με την ΝΔ, ενδεικτικό της οριστικής ρήξης είναι τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Είναι δύσκολο για τον ίδιο, αλλά καμιά φορά πρέπει να αναγνωρίζει ότι δεν είναι παντογνώστης», είπε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κοιτώντας με νόημα τον Αλέξη Τσίπρα.

Μερικές φορές, όσο μιλάς εκτίθεσαι…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More