Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΕκτός νόμου το κόμμα Κασιδιάρη, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και η αντίδραση...

Εκτός νόμου το κόμμα Κασιδιάρη, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως έγινε γνωστό αργά χθες το απόγευμα η κυβέρνηση θα φέρει σήμερα στην Βουλή την διάταξη με την οποία θα απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές του κόμματος του Ηλίας Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα αναφέρει ότι στις εθνικές εκλογές δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν κόμματα με επικεφαλής ή στελέχη που έχουν καταδικαστεί ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και παραμένουν φυλακισμένα.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άγνωστο παραμένει πως θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου έχει επισημάνει ότι θα συμμετάσχει και θα ψηφίσει στην συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει εάν στην διάταξη αναφέρεται ρητά ότι τίθενται εκτός νόμου κόμματα ναζιστικής, εθνικιστικής και ρατσιστικής προέλευσης.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα καταψηφίσει.

Από την πλευρά τους κυβερνητικά στελέχη μιλώντας στο GOVNEWS και στη στήλη Government υπογράμμισαν ότι το όλο θέμα θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει ομόφωνη καταδίκη του ναζισμού και του φασισμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας