Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ ΣΥΡΙΖΑ, ο πανικός της ήττας, το μπούλινγκ στην Άννα και η...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πανικός της ήττας, το μπούλινγκ στην Άννα και η κατάσταση που… ξεφεύγει

Γράφουμε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο GOVNEWS και στη στήλη Government ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πόλωσης και διχασμού.

Μεταξύ των βασικών στόχων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να συσπειρώσει την βάση του, αλλά και να προσελκύσει ψηφοφόρους από τον χώρο της αριστεράς, καθώς προωθεί το αφήγημα της «διεφθαρμένης», «αλαζονικής» δεξιάς, η οποία «καταδυναστεύει» τον τόπο και προσπαθεί με παρακολουθήσεις και άλλα «άνομα» μέσα να επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές.

Το «παιχνίδι» όμως αυτό, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, τόσο για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, όσο και για την ίδια την δημοκρατία.

Μην ξεχνάμε τι συνέβη στα πρώτα μνημονιακά χρόνια, όταν η πόλωση και οι ακαριαίες πολιτικές εκδηλώσεις οδήγησαν την Χρυσή Αυγή εντός Βουλής, με όλα όσα επακολούθησαν.

Είναι γεγονός πως, η ήττα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την Κουμουνδούρου, προκαλώντας σπασμωδικές κινήσεις από την ηγεσία του κόμματος.

Η «παγερή» αυτή ατμόσφαιρα έχει μεταφερθεί και στην πλειονότητα των βουλευτών και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η χειρονομία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος με βίαιο τρόπο άρπαξε από τα χέρια της εμβρόντητης Άννας Καραμανλή, μια φωτογραφία του Τσίπρα που έβγαινε από μια θεατρική παράσταση χαμογελώντας, συνοδευόμενος από δύο κυρίες, του κόμματός του.

Η φωτογραφία είχε «τραβηχτεί» την περασμένη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την πτώση του πολεμικού αεροσκάφους, που στοίχισε την ζωή σε δύο πιλότους μας.

Η βουλευτής της ΝΔ έδειχνε τη φωτογραφία σε τηλεοπτική εκπομπή λέγοντας ότι «όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου παιδιού ο Τσίπρας χαμογελώντας με δύο κυρίες πήγε στο Θέατρο στο Παλλάς. Αυτή είναι η αθλιότητα του Τσίπρα. Δείτε το χαμόγελο colgate».

Τα λεγόμενα της Άννας και η φωτογραφία εκνεύρισαν τον Βαρεμένο, ο οποίος αντέδρασε αψυχολόγητα και βίαια.

Πολλοί θυμήθηκαν την αντίδραση του Κασιδιάρη απέναντι στην Λιάνα Κανέλλη…

Όπως και να έχει η κατάσταση, επιβάλλεται να μπει ένα «φρένο» στον κατήφορο που έχει πάρει η πολιτική αντιπαράθεση, διότι δεν θέλει και πολύ, για να ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση.

Και ως συνήθως, στην «αναμπουμπούλα» ο λύκος χαίρεται…

Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν πολλά κορυφαία στελέχη στην Κουμουνδούρου, που διαφωνούν με την πολιτική γραμμή που ακολουθεί ο Τσίπρας.

Όπως λένε, οι ακραίες αντιπαραθέσεις που δημιουργούνται σταδιακά, προσελκύουν αντιεξουσιαστές και αντισυστημικές ομάδες, διαφόρων αποχρώσεων και αμφιβόλου προελεύσεως, οι οποίες δρουν ανεξέλεγκτα και μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνες για όλους καταστάσεις.

Τα εν λόγω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε, τόσο στον πρόεδρο Αλέξη, όσο και στους στενούς συνεργάτες του, ότι θα πρέπει να «πέσουν» οι τόνοι και να πάμε σε μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

Πάντως, ο Τσίπρας, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να τους ακούει και επιλέγει να ακολουθήσει άλλες πολιτικές οδούς.

Ο πανικός της ήττας είναι κακός σύμβουλος…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας