Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου και το «άδειασμα» από τον Τσίπρα

Ο Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου και το «άδειασμα» από τον Τσίπρα

Σε υψηλούς τόνους κινείται πλέον, η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο «εγκλωβισμένος» στις πολιτικές επιλογές του Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί από την «καταρρέουσα» δημοσκοπικά εικόνα του κόμματός του.

Στην μεταξύ τους «κόντρα» μπήκε πρόσφατα και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Ανδρουλάκης επισημαίνει σε δημόσιες δηλώσεις του, ότι ο πρόεδρος Αλέξης προσπαθεί απεγνωσμένα να «μοιάσει» όσο το δυνατόν περισσότερο στον Ανδρέα, «κλέβοντας» το ύφος, τις ατάκες και γενικά την πολιτική παρουσία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ και από τον χώρο του κέντρου.

Από την αντίπερα όχθη, ο Τσίπρας αρχίζει να μιλά για «κατάρρευση» του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι η σημερινή ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και η πολιτική που ακολουθεί δεν έχει καμία σχέση με το με τον λαμπρό «πράσινο ήλιο» του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που θέτουν στελέχη και των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης,είναι κατά πόσο σήμερα απασχολεί τον κόσμο το παρελθόν, σημειώνοντας ότι η όποια προσπάθεια των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να παρουσιαστούν ως νέοι Παπανδρέου, δεν ενδιαφέρει την πλειονότητα των πολιτών, αντίθετα δημιουργεί αρνητική εικόνα.

«Οι εποχές έχουν αλλάξει και ακόμη και οι πενηντάρηδες σήμερα δεν δίνουν καμία σημασία εάν κάποιος αρχηγός κόμματος πλησιάζει πολιτικά τον Ανδρέα», λένε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι, δεν είναι και ότι καλύτερο να πηγαίνεις 40 χρόνια πίσω για να προσελκύσεις ψήφους.

Εκτός όμως, από την λανθασμένη πολιτική προσέγγιση, αυτό που προκύπτει από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι ότι σταδιακά η Κουμουνδούρου απομακρύνεται από την Χαριλάου Τρικούπη, με ότι σημαίνει αυτό για την πολυσυζητημένη «προοδευτική διακυβέρνηση».

Πλέον, πληθαίνουν οι πολιτικοί αναλυτές που επισημαίνουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα «τραβήξουν» διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους, καθώς ο Ανδρουλάκης βλέπει ότι το κόμμα του κινείται πλέον σε μονοψήφια νούμερα και η τάση που προδιαγράφεται είναι η περαιτέρω αποδυνάμωση των ποσοστών του.

Όπως έλεγαν καλές πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη στην στήλη μας, πολλά κορυφαία στελέχη έχουν εισηγηθεί στον πρόεδρο Νίκο, να απομακρυνθεί από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και να προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει την θέση του αναφορικά με μετεκλογική συνεργασία με το πρώτο κόμμα, ώστε οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ να αποκτήσουν και πάλι ένα μεγάλο στόχο.

«Το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας βγαίνει μετά από πολλά χρόνια από την πολιτική αφάνεια και αυτός πρέπει να είναι ο βασικός στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη», μας είπε ένα παλαιό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.

Για να δούμε, εάν τελικά, ο Ανδρουλάκης θα σώσει την «παρτίδα»…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας